Creëer je eigen thuisspa

Creëer je eigen thuisspa

Groen Interieurtrends |

Er gaat niets boven eens in de zoveel tijd volledig tot rust komen in de spa. Detoxen in de sauna, de stress weg laten masseren en daarna een verfrissende duik in het zwembad. Maar is het niet veel fijner om dagelijks deze behandelingen in je eigen huis te krijgen? Met een aantal bekende planten tover je jouw badkamer gemakkelijk om tot een wellness center. Wij laten je zien hoe je dit gemakkelijk zelf creëert.

Sauna

De sauna is een van de belangrijkste onderdelen van de spa. In de warmte van de stoom kom je helemaal tot rust. Zweet alle afvalstoffen uit je lichaam. Thuis kun je dit makkelijk namaken, met jouw douch en een hele speciale plant: de eucalyptus. De eucalyptusplant staat bekend om zijn heerlijke geur en de geneeskrachtige werking van het sap in de bladeren. Voor jouw thuissauna geven de bladeren een fantastische geur mee. Knip een aantal takjes van de plant af en bind deze stevig aan elkaar vast. Het bundeltje takken hang je aan de douchekop met het water op een flink warme stand. Langzaam zal de badkamer zich vullen met een zalig ruikende stoom. Je neus en poriën zullen er gelijk van open gaan.

Gezichtsmasker

Een gezichtsmasker bij een ontspannende massage van je partner mag natuurlijk niet missen. Deze maak je van een ander superplantje: de Aloë Vera. Snij een stuk blad van de Aloë Vera af en knijp het spa uit het blad totdat je ongeveer 2 eetlepels vol hebt. Het mooie van de Aloë Vera is dat het een zelfhelende plant is. Er zal dus gelijk een vliesje ontstaan op de plek van de snijwond. Meng het sap van de plant met wat yoghurt en heel fijngemaakte komkommer. Dit masker is goed voor de gevoelige huid. Jouw hele lichaam komt zo helemaal in de zen modus.

Dompelbad

Na de warme sauna wil je rustig wakker worden in het dompelbad. Laat lekker voor jezelf het bad vollopen met wat badschuim en geniet van het water met een kopje thee erbij. Deze thee maak je natuurlijk ook zelf met ingrediënten uit jouw moestuin. Ga jij voor kruidenthee of houd je meer van vruchtenthee? Voor de kruidenthee heb je verschillende geschikte kruiden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor munt- of kamillethee. Ook kan je van bladeren van planten thee maken. Denk maar eens aan de bladeren van de bosaardbei of van de Aloë Vera. Toch liever fruitthee? Dan raden we je citrusvruchten aan. Citroenthee geeft je het gevoel dat je op vakantie bent naar het Middellandse Zee gebied.

Klinkt deze thuisspa jou als muziek in de oren? Ga dan zelf hiermee aan de slag! Het is super makkelijk om zelf te doen. Het enige wat je nodig hebt is de juiste planten. Deze vind je in ons ruime assortiment.

Recente posts