De groene interieurtrends voor 2020/2021

De groene interieurtrends voor 2020/2021

Kamerplanten | 03 november 2020

Groen is niet meer weg te denken uit jouw interieur. Planten zijn bijna net zo belangrijk voor de aankleding van jouw huis als meubels. Natuurlijk wil je op de hoogte blijven van alle interieur trends. Als groenspecialist nemen wij je mee in alle groen trends voor binnen van 2020/2021.

1. Colorblocking

Colorblocking is eigenlijk een modern woord voor het combineren van allerlei verschillende felle kleuren. Neem bijvoorbeeld een blauwe muur met daarvoor een rode tafel. De kleuren mogen zo fel zijn als jij maar wilt en de vormen zijn groot en uitbundig. Kies in jouw interieur voor bloeiende kamerplanten en kamerbollen. Bloeiende kamerplanten geven een mooie mix van groen en andere felle kleuren. De bromelia showt zijn kleurrijke bloemen zo’n 3 tot 6 maanden per jaar. Je vindt ze in het geel, rood, paars, wit of roze. Een goed alternatief is de Anthurium. Zet deze op water om ook van de stoere wortels te kunnen genieten. We combineren deze planten met zo fel mogelijke bloempotten. Bekijk ons assortiment binnenpotten en kies jouw favoriete kleur.

Voor nog meer kleur in huis raden wij kamerbollen aan. Kamerbollen zijn bloembollen die in huis kunnen bloeien. Deze zorgen voor een vrolijke voorjaarssfeer. Al bloeien deze bollen vaak korter dan kamerplanten, we willen je het plezier van bloembollen niet ontnemen. Amaryllissen zijn perfect voor in huis. Deze bloembollen hebben niet eens aarde of een bloempot nodig om te kunnen stralen. Leg ze op een schoteltje op een warme plek en ze komen vanzelf tot bloei. Of neem hyacinten op pot. Met de gekleurde bloemenpluimen passen ze uitstekend in het colorblocking thema.

2. Green Balance

Net als bij onze tuintrends, hebben we voor binnen het thema “Inner Balance”. In tegenstelling tot het Colorblocking thema, willen we hier een rustige sfeer creëren. Het kleurenpalet bestaat bij deze trend uit pastel- en andere lichte kleuren. De bloempotten hebben ronde vormen en natuurlijke kleuren. Neem bijvoorbeeld een witte of gele orchidee. De zachte kleuren laten je helemaal tot rust komen. Combineer deze met groene kamerplanten met lichte tinten, zoals de dieffenbachia of de clusia. Ook de bonsai geeft helemaal een zen gevoel in huis. Deze plant geeft ook een Aziatisch tintje mee aan jouw huiskamer.

De Green Balance trend kan je doortrekken naar buiten. Met de Japanse Acer en bamboeplanten turn je huis en tuin helemaal om tot een Aziatische geheel, waar jij lekker kunt relaxen. Wil jij meer lezen over de buitentrends van 2020/2021? Lees dan ons artikel over de tuintrends van 2020/2021.

3. Gekke patronen

Kamerplanten met excentrieke patronen worden steeds populairder. Het zijn kleine groene kunstwerken binnen jouw interieur. Fleur bijvoorbeeld een saai hoekje op met de fel roze Caladium. Zijn lichtroze blad met donkerroze nerven en groene rand geven een opvallend kleureffect. Heb jij liever een stoere plant? Dan past de skeletplant of Alocasia amazonica beter bij jou. De witte, op botten lijkende, nerven stralen van het bijna zwarte blad af. Deze planten zetten we tegen een lichte achterwand of in een leeg hoekje. Combineer de kamerplanten met bladtekening met neutrale potten. Hierbij gebruik je zachte vormen en rustige kleuren. Door de combinatie van opvallende planten met rustige kleuren potten en meubels, zijn de kamerplanten het middelpunt van het huis.

 

Recente artikelen

Liefdevol groen voor een leven vol geluk
Uit jouw liefde voor groen
Plantensets die jouw kamer in één keer groen kleuren

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen