Warmte protocol

Hoe worden mijn planten geleverd als het warmer is dan 25 graden Celsius?

Onze planten komen direct van het land binnen in ons magazijn. Hier zorgen we voor een passend leefklimaat en geven we ze de verzorging die ze nodig hebben. Zeker tijdens warmere dagen doen wij er alles aan om onze producten zo vers mogelijk bij jou te bezorgen, door bijvoorbeeld extra water te geven voor vertrek. Wanneer er sprake is van een hittegolf, halen we bepaalde planten offline en kun je deze tijdelijk niet bestellen. Sommige planten kunnen de combinatie van hitte en transport namelijk minder goed verdragen. Wanneer het is afgekoeld, kun je deze planten gewoon weer bestellen. Op deze manier ontvang je jouw planten altijd in de beste staat.

Wat moet ik als eerste doen als mijn plant aankomt?

Jouw plant heeft een lange reis achter de rug. Haal daarom zo snel mogelijk je planten uit de doos. Wanneer de aarde van de plant droog aanvoelt, raden we aan om hem zo snel mogelijk water te geven. De plant kan er wat uitgedroogd uitzien, maar zal in de komende dagen weer opbloeien. Daarnaast moet de plant even tot rust komen; zet hem de eerste dagen na ontvangst daarom niet in de zon. Let op: bepaalde planten houden juist wel van de zon. Lees daarom het etiket eerst goed door. 

Wanneer kan ik mijn planten het beste water geven wanneer het warm is? 

Tijdens warme periodes geef je de plant om de dag water. Doe dit ’s ochtends vroeg of ’s avonds na zonsondergang. Zo voorkom je dat het water gelijk weer verdampt. Let op: sommige planten houden van een droge grond, zoals vetplanten en cactussen. 1 keer per week water geven is dan genoeg. Kijk goed op het plantlabel voordat je gaat bewateren. 

Mijn plant heeft gele bladeren, wat moet ik doen?

Gele bladeren zijn vaak een teken dat jouw plant te veel zonlicht heeft gehad. Zet hem op een donkere en koele plek. Vaak trekt de kleur dan weer bij. Zo niet, knip dan de gele bladeren weg. Zo kan de plant weer zijn energie stoppen in het groeien van nieuwe bladeren.

Twijfel je of jouw plant nog wel leeft en of hij nog gered kan worden? Stuur ons gerust foto’s van je plant. Neem dan contact met ons op via de Support knop onderaan deze pagina. We helpen je graag bij al jouw vragen of problemen.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom