Balkonplant: Hangbegonia

Balkonplant Hangbegonia

Er zijn nogal wat ‘Sneeuwballen’. De Latijnse naam van deze prachtige soort is Viburnum. Enkele voorbeelden van deze prachtige struik vind je hieronder.

Verzorging hangbegonia

 

Plant de begonia in een voedzame potgrond voor een rijk- en lang bloei van de plant. Deze rijkbloeiende plant staat graag op een lichte standplaats in de halfschaduw of matige zon. Bij lekker warm weer groeit en bloeit de hangbegonia uitbundig. Zorg dat de grond nooit uitdroogt, geef dus regelmatig water. Continue te nat of een regenachtige periode is voor de hangbegonia minder aantrekkelijk, omdat hij dan kan gaan rotten. Geef de begonia een keer per twee weken plantenvoeding. En als u uitgebloeide bloemetjes of oud blad voorzichtig verwijdert, ontstaan er steeds weer nieuwe knoppen.

De Begonia kennen we vooral als kamerplant, bladbegonia, perkplant of als knolbegonia. Minder bekend is het assortiment hangbegonia’s. De Begonia is een kleurige, tropische doorbloeier uit de regenwouden van Azië, Afrika en Amerika waar het licht en vochtig is. De plant vormt samen met Hillebrandia de familie van de Begoniaceae. Begoniabladeren hebben een asymmetrische vorm en de bladkleur varieert van donkergroen of –rood tot lichtgroen en bronskleurig. Er is een enorme variatie aan kleuren: wit, oranje, geel, rood, roze, zalm of tweekleurige bloemen zijn het meest voorkomend.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen