Onze milieulabels

Onze milieulabels De telers van Bakker zetten zich in voor duurzame ontwikkeling, wat ervoor zorgt dat de tuinbouwproductie minder impact heeft op het milieu. Met trots presenteren wij twee keurmerken die ons assortiment toegekend zijn. Je kunt deze producten herkennen aan de logo's op onze productbladen:

Le label MPS

Het MPS label

Het MPS-label is een certificaat dat is ontworpen om de impact en goede praktijken van tuinbouwproductie te meten.

MPS ("Milieu Programma Sierteelt") is een label dat de milieu-impact van de tuinbouwproductie meet. In het kader van duurzame ontwikkeling verbinden de aangesloten bedrijven zich ertoe hun verbruik van kunstmest, pesticiden, energie, afval en water onder controle te houden.

Dit label is een internationaal certificaat dat meer dan 3.500 producenten in bijna 50 landen verenigt.

De doelstellingen van MPS zijn het verminderen van het gebruik van niet-hernieuwbare hulpbronnen, het voorkomen en verminderen van vervuiling, het verminderen en verantwoord beheren van afval en het behouden van de biodiversiteit.

Het is een betrouwbare meting dat gebaseerd is op voortdurende en strenge controles van producenten.

Aangemoedigd door een beoordelingssysteem krijgt elk bedrijf dat lid is een aantal punten op basis van zijn goede praktijken.

Meststoffen en potgronden van het merk Pokon is lid van MPS:

  • Zij bieden potgronden die voor minstens een kwart uit hernieuwbare grondstoffen bestaan (kokos, compost, boomschors, houtvezels of rijstvliezen).
  • De unieke aluminium verpakking van de potgrond bestaat voor 40% uit plantaardig materiaal.
  • Een belangrijk onderdeel van de potgrondmix is een gloednieuwe organische meststof voor planten en grond, die het label 'biologisch' mag dragen.
Le label RPH

Het RPH-label

Het RPH-label is een kwaliteitslabel voor substraat. Het meet de goede kwaliteit van de grondstoffen die worden gebruikt bij de verwerking van potgrondproducten.

Het RHP-keurmerk (Regeling van de Potgrondhandel) is een gecertificeerd keurmerk dat een optimale garantie biedt voor betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit met respect voor het milieu:

  • Met ingrediënten die voldoen aan gespecificeerde chemische en fysische criteria (afwezigheid van metalen en ziekteverwekkers voor planten en mensen),
  • Gescreend op onkruid,
  • Voldoet gegarandeerd aan de kwaliteitsnormen voor waterabsorptie, luchtverhouding, pH en voedingsstoffen.

Pokon potgrond voldoet aan alle eisen van het RHP-keurmerk, het enige certificatieschema voor potgrond dat is goedgekeurd door de Nederlandse overheid.

Potgrond met het RHP-keurmerk:

  • biedt de beste groei en bloei voor je planten,
  • is zuiver en schoon,
  • voldoet aan de specificaties op de verpakking.
  • is gegarandeerd vrij van gewasbeschermingsmiddelen en ziekteverwekkers.