Datura - Engelentrompet

Datura is een bladverliezende kuipplant die makkelijk en werkelijk spectaculair bloeit. Datura, ook wel engelentrompet genoemd, is afkomstig uit Zuid-Amerika. De plant is familie van de aardappel, paprika en tomaat. De engelentrompet kan eind april, begin mei op een plek in de tuin of terras gezet worden, waar het veel zon krijgt en beschut staat. Zo kunt u tot laat in de herfst genieten van de kleurenpracht van de Datura!

Verzorging

Datura wordt een grote plant en heeft dus veel voeding nodig, maar ook water en mest.
Met voldoende voeding, groeien Datura's hard en geven ze veel bloemen. De bladeren zijn zacht en groot en verdampen veel vocht, vooral bij droog, warm weer. Als ze te droog staan, kunnen ze als zelfbescherming hun bloemen laten vallen. Datura's bloeien tot in oktober. Als de bladeren al aan het vallen zijn, staan ze nog trots te bloeien. U kunt de Datura het beste in de herfst snoeien.

Overwinteren

In de tweede helft van oktober, moeten Datura's weer terug naar de koude kas of een andere (heel) koele ruimte, waarin ze kunnen overwinteren. Gedurende de winter geeft u de engelentrompet het liefst nauwelijks water. Vanaf eind maart kunt u de plant weer regelmatig water gaan geven. Ook raadt Bakker aan de plant regelmatig na te kijken op ziekten. De plant kan dan weer verpot en op een warmere plek gezet worden. Op zonnige dagen kan de Engelentrompet buiten gezet worden. Wacht echter tot midden mei (na de laatste nachtvorst) om de plant definitief buiten te zetten.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen