Geraniums

Geraniums

Terug van nooit weggeweest!

De Geranium (Pelargonium) is één van de bekendste tuinbloeiers en is de musthave voor elke balkonbezitter. De geranium is helemaal retro én voor iedereen. Van jong tot oud en met of zonder groene vingers. De balkonplant bloeit vanaf april tot ver in het najaar. Door zijn veelzijdigheid kan de geranium haast overal geplant worden. Niet alleen in hangmanden of balkonbakken maar natuurlijk ook in borders.

Variatie

De geranium heeft mooi groen blad en prachtige bloemen die felrood en hagelwit kunnen zijn, maar ook felroze, paars, oranje, lila, gestreept en heel diep donkerrood. De geranium wordt ingedeeld in verschillende groepen. De drie belangrijkste zijn de hanggeranium (Peltatum), de staande geranium (Zonale) en de Franse geranium (Grandiflorum). Hoewel de geranium van oorsprong uit Zuid-Afrika komt, is de geranium al lang niet meer weg te denken uit ons land.

Langdurige bloei

Geranium is een sterke plant en staat garant voor een uitbundige bloemenzee. Belangrijk is een standplaats in de zon of halfschaduw en regelmatig water geven. Geef voor een extra rijke en langdurige bloei eens per twee weken plantenvoeding bij het gietwater en verwijder de uitgebloeide bloemen. De geranium maakt dan gewoon weer nieuwe bloemknoppen aan en bloeit door tot de eerste nachtvorst!

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen