Kamerplant: Kentiapalm

Kamerplant: Kentiapalm

De Kentia palm (Howea forsteriana) geeft je huis een lekker tropisch sfeertje. Deze makkelijke palm gedijt op weinig licht, lage luchtvochtigheid en heeft het zelf op koele kamers naar zijn zin. Daarnaast is de Kentiapalm een fraaie verschijning in huis: het licht valt erg mooi door de sierlijke bladeren. Wist je dat de Howea forsteriana ook de lucht in huis zuivert? Niet voor niets dus, de woonplant van de maand januari!

De Kentiapalm is een van de populairste, makkelijkste en sterkste palmsoorten voor in huis, kantoor, school of de openbare ruimte. De donkergroene geveerde bladeren bieden niet alleen sfeer, maar helpen ook de lucht in het vertrek te verbeteren. Het is een prima alternatief om het groene gat dat de kerstboom in huis heeft achtergelaten mee op te vullen.

Verzorging Kentiapalm

Verzorging Kentiapalm
  • Kentiapalm is een van de weinige palmen die relatief donker kan staan. Wordt het blad lichtgroen tot geel, dan staat hij te licht. Ontstaan er weinig nieuwe scheuten, dan staat Kentiapalm te donker.
  • De palm gedijt het best op een iets vochtige kluit, maar die moet ook weer niet zo nat zijn dat er een laagje water onderin de pot staat.
  • Mee onder de douche of buiten in een milde regenbui staan, frist 'm lekker op en voorkomt spint.
  • Knip geel, oud of lelijk blad weg.
  • Kentiapalm houdt van kamertemperatuur, onder de 10°C is te koel voor hem.
  • Geef tussen april en september om de 2-3 weken een beetje plantenvoeding voor palmen om de groei erin te houden. In de winter groeit Kentiapalm niet en is voeding niet nodig.

Herkomst Kentiapalm

De Kentiapalm hoort bij de palmfamilie en groeit op Lord Howe Island ten oosten van Australië onder het bladerdak van grotere bomen. Hierdoor is hij gewend aan weinig zonlicht. Onder natuurlijke omstandigheden kan de palm wel 18 meter hoog en 6 meter breed worden, met bladeren van 3 meter lang. De kweekversie behoudt een bescheidener formaat.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen