De oranje border

oranje border

Om blij van te worden, de oranje border!

Deze border in oranje, wit en fraaie bladkleuren verdient dan ook zeker een mooi plekje in de tuin. De helder oranje bloemen van het nagelkruid gaat prachtig samen met roomwitte bloemen van het vingerhoedskruid en de zuiver witte bloemen van de Tiarella. Deze oranje border groeit goed in de halfschaduw of schaduw, perfect dus om een donker tuinhoekje mee op te vrolijken.

Lekker los

Door de planten bijna stuk voor stuk door elkaar te planten, ontstaat er een natuurlijk ogende mix van planten. De lichte en iets donkerdere oranjetinten lijken bijna licht te geven tussen de groene bladeren. Door de oranje bloemen te combineren met witte bloemen lijkt het oranje nog intenser. Het oranje van de bloemen wordt subtiel herhaald in het iets oranje aangelopen blad van de elfenbloem.

Blad als basis

Door de grote variatie aan bladplanten is deze border voor en na de bloei mooi. Grasachtige bladeren van het Japans bosgras (Hakonechloa macra) worden afgewisseld met hartvormige bladen van de elfenbloem, aardbei-achtig blad van het nagelkruid en het geveerde blad van varens. Al deze planten groeien goed op een plek in de halfschaduw of schaduw. Niet al te droge, humusrijke grond voldoet het best.

Uitblinkers

De sterke vaste planten in deze border zullen het fantastisch doen in de volle grond, in een verhoogde border of in een royale bloembak. Plant deze toppers lekker dicht op elkaar, zo zal de beplanting zal steeds mooier worden als de verschillende soorten door elkaar gaan groeien. Voor extra kleur in de lente kunnen er nog voorjaarbollen tussen de vaste planten gezet worden. De Anemone nemorosa, Scilla en de narcis passen goed bij de stijl van deze border. Plant deze bloembollen in het najaar.

De planten in deze border:
Geum borisii, Digitalis purpurea 'Snow Thimble', Epimedium x warleyense, Tiarella x wherryi, Geum rivale, Dryopteris cristata, Hakonechloa macra.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen