De paarse border

De paarse border

Ga voor de romantische look in de tuin!

Zachte paarse tinten in combinatie met roze en wit met hier en daar een toefje zilvergrijs blad. De paarse border met een verfijnde kleurencombinatie is prachtig in elke border, klein of groot. De beplanting blijft laag zodat er een mooi overzicht op de tuin blijft. Zet deze vaste planten op een zonnige tot licht beschaduwde plek, en geniet van juni tot ver in de nazomer van een romantische tuin.

Romantische tuinkleuren

De paarse border is prettig om naar te kijken dankzij de romantische tinten violet, paars en roze. Deze kleuren zijn rustig voor het oog, zeker niet opdringerig en passen daarom in elke tuin. Bij het neutrale zilvergroene blad van de alsem komen alle andere bloemen erg goed bij uit.

Salie in de hoofdrol

Deze romantische border is samengesteld met sterke vaste planten. Salie (Salvia nemorosa) speelt de hoofdrol, de sierui (Allium senescens) is, in tegenstelling tot de meeste sieruien, een vaste plant. Elk voorjaar komen deze paarse bloemen vanzelf weer op. De lavendel is een wintergroen struikje en geeft deze border dus zelfs in de winterperiode nog iets speciaals. De heerlijk geurende bloemetjes zijn ook fantastisch om een klein boeket van te plukken voor in huis.

Geniet van de bloemenpracht

Erg mooi is deze paarse border te planten langs een muur of schutting, naast het terras of in de voortuin. Natuurlijk komen de paarse bloemen ook prachtig uit in een grote border, een verhoogde border en zelfs in een grote plantenbak. De paarse border is zo samengesteld dat deze overal en van alle kanten mooi is.

Kies bij voorkeur een plek in de tuin met goed doorlatende grond en veel zon, lichte schaduw wordt ook verdragen. De grond mag aan de droge kant zijn. Knip uitgebloeide planten na de bloei terug tot vlak boven een nieuw scheutje, zo wordt de herbloei gestimuleerd.

De planten in deze border:
Allium senescens, Artemisia 'Powis Castle', Salvia nemorosa 'Rose Queen', Salvia nemorosa 'Schneehügel', Salvia nemorosa 'Lubeca', Lavandula angustifolia 'Munstead'.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen