Top 10 Kamerplanten voor buiten

Top 10 Kamerplanten voor buiten

Zit jij lekker veel buiten als het warm en zonnig is? Neem dan je kamerplanten mee! De meeste kamerplanten vinden hun roots in de tropen en houden dus van warmte. Met je kamerplanten op je terras of balkon creëer je een echt junge-gevoel. Je kamerplanten houden ook wel van een lekker regenbuitje. En na de zomer zet je je kamerplanten weer lekker opgefrist binnen. Dubbel genieten dus! Bekijk onze top 10 kamerplanten voor buiten en tips om ze buiten zo optimaal mogelijk te houden.

1. Tropische Kentiapalm

Tropische Kentiapalm

De naam zegt het natuurlijk al. De Kentiapalm is een lekker tropische plant die prachtig staat op je terras of balkon. Zorg wel dat de Kentiapalm in half schaduw/schaduw staat en check regelmatig de grond. Geef regelmatig water, want de kluit mag niet uitdrogen.

2. Monstera of ‘Gatenplant’

Monstera of ‘Gatenplant’

De Monstera valt op door de gaten in zijn bladeren. Ook dit is een tropische vriend die in half schaduw/schaduw moet en niet mag uitdrogen. De Monstera ‘Monkey Leaf’ is een speciale onder de Monstera’s: De gaten zitten in het blad en hebben verschillende vormen en groottes.

3. Bananenplant

Bananenplant

Deze exotisch plant heeft prachtige grote bladeren en doet het goed in de volle en halvolle zon. Zet hem wel op een beschutte plek en laat hem niet uitdrogen.

4. De cowboy Yucca

De cowboy Yucca

Deze ruige plant komt uit het zuiden van de VS en Mexico en kan goed tegen barre omstandigheden. Zet hem dan ook vooral in de zon of half zon en check af en toe de grond. Hij kan wel even zonder water.

5. Graslelie

Graslelie

Lijkend op grassprieten is de graslelie een leuk plantje dat je terras of balkon opvrolijkt. Ze houden van half schaduw en mogen niet uitdrogen!

6. De veelzijdige Philodendron

De veelzijdige Philodendron

Deze jungleplant komt in vele soorten: hartjesbladeren, ovale bladeren, handen-met-vingers-bladeren en als hangplant. Ze houden van half schaduw en voldoende vocht. Laat ze niet uitdrogen, maar wel lekker buiten genieten!

7. Fatsia japonica

Fatsia japonica

Afkomstig uit het zuiden van Japan, Korea en Taiwan, geeft deze plant met zijn grote handachtige bladeren een exotisch tintje aan je terras of balkon. Met half schaduw en veel water, dan hou je de Fatsia japonica blij.

8. Varens

Varens

Misschien heb je ze al als tuinplant, maar ook jouw kamer-varen kan naar buiten tijdens warme dagen. Hij houdt wel van half schaduw en mag niet uitdrogen.

9. Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten

Deze planten zijn gewend aan zon en droogte en kunnen daarom perfect naar buiten tijdens warme zonnige dagen. Zet ze lekker in de volle zon of half zon en wanneer het regent onder een afdakje: Cactussen en vetplanten houden niet van een regenbuitje. Ze houden van droogte, maar af en toe hebben ze wel water nodig.

10. Bromelia

Bromelia

De enige bloeiende kamerplant in deze lijst en springt er zeker uit. Roze, gele, rode, oranje of zelfs in twee kleuren. Bromelia's houden van half schaduw/schaduw en mogen niet te droog worden.

Binnen-buiten jungle sfeer

Kamerplanten voor buiten

Om de binnen-buiten jungle-sfeer helemaal af te maken plant je je kamerplanten in een buitenpot van vlechtwerk en zet je kleine kamerplanten op een hangplank. Hang de plank met het touw makkelijk ergens op je terras of balkon. Met een hoge pothouder zet je jouw kamerplant helemaal “in het zonnetje”. ’s Avonds geniet je lekker van dit sfeertje met een stijlvolle zwarte houten lantaarn. De lantaarn kan zowel binnen als buiten.

Tip: Geef je kamerplanten iedere twee weken wat kamerplantenvoeding. Daar worden ze sterker van!

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen