Top 5 Grote Kamerplanten

Top 5 Grote Kamerplanten

Grote kamerplanten zijn perfect als opvulling voor iedere kamer. Ook op kantoor doet een grote kamerplant het goed. Ze kunnen gebruikt worden als natuurlijke afscheiding. Met grote kamerplanten creëer je eenvoudig dat ware jungle gevoel. In het algemeen zijn de kamerplanten uit deze top 5 redelijk makkelijk in onderhoud. Let er wel op dat deze grote kamerplanten niet naast een verwarming staan. Daar houden ze niet van. Bekijk hier onze top 5 unieke grote kamerplanten.

1. Philodendron 'Xantal' XL

Philodendron 'Xantal' XL

Een plant die op een giraffe lijkt? Dat is deze Philodendron ‘Xantal’. De plant heeft grote bladeren op lange stelen. ‘Xantal’ heeft naast een lengte van 140-150 cm, een flinke omvang, zo’n 110 cm. Perfect voor die ene kale hoek of ruimte. Deze tropische Zuid-Amerikaanse plant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Daarom houden we de aarde vochtig en besproeien we de bladeren af en toe. We zetten ‘Xantal’ op een (half)lichte standplaats. Let wel op: Het sap van de Philodendron is giftig. Zet de plant buiten bereik van kinderen en huisdieren. Tip: Gebruik hiervoor een grote plantenstandaard of een krukje.

2. Alocasia zebrina XL - Olifantsoor

Alocasia zebrina XL - Olifantsoor

We houden het lekker safari like: Een plant die op een zebra lijkt en op een olifant? Dat is de Alocasia zebrina XL. Deze luchtzuiverende Aziatische kamerplant heeft zebrastrepen op de stelen. De groene bladeren lijken op olifantsoren. In de jungle kunnen de bladeren een doorsnede van 1,5 meter krijgen. Daarom worden de bladeren in de jungle als paraplu gebruikt. Wij zetten deze 90-100cm hoge kamerplant gewoon in de kamer. Op een lichte plek, vlakbij het raam. We houden de grond lichtvochtig, zonder dat er een laagje water blijft staan. Dit kan wortelrot veroorzaken. We geven steeds kleine beetjes water. 1 keer per week besproeien we de bladeren. Let wel op: Soms worden de bladeren lichtgeel of bruin. De plant stoot deze vanzelf af of je kan ze zelf wegsnijden.

3. Strelitzia (Paradijsvogelbloem) 'Nicolai'

Strelitzia (Paradijsvogelbloem) 'Nicolai' XL

Deze grote kamerplant staat ook wel bekend als de Paradijsvogelbloem. Echter, ‘Nicolai’ blijft groen en bloeit niet. Dat maakt deze uit Zuid-Afrika afkomstige kamerplant niet minder bijzonder. Met een lengte van ongeveer 150 cm en grote glanzende bladeren geeft ‘Nicolai’ iedere ruimte het ware jungle gevoel. Én, ‘Nicolai’ zuivert ook nog eens de lucht! We geven deze grote kamerplant iedere week water. In de zomer wat meer dan in de winter. Zonder dat het water blijft staan. Dit kan wortelrot veroorzaken. Af en toe besproeien we de bladeren. Deze zonaanbidder houdt van een lichte plek. Let wel op: De bladeren van deze grote kamerplant kunnen snel scheuren. Dat is heel normaal. Zo is de natuur. Je kan ze dan gewoon wegsnijden.

4. Ficus lyrata XL – Vioolbladplant

 

Ficus lyrata XL – Vioolbladplant

Een plant die op een viool lijkt? Dat is de Ficus lyrata XL. De bladeren van deze Ficus hebben de vorm van een viool. Met een hoogte van 120-130 cm is deze uit de Afrikaanse regenwouden afkomstige plant de perfecte accessoire voor iedere kamer. Mits er genoeg licht is. Op een kantoor, vlakbij het raam, doet de vioolbladplant het ook goed. Én, met een paar naast elkaar creëer je eenvoudig een natuurlijke afscheiding. We houden de aarde van deze kamerplant altijd vochtig, zonder dat er een laagje water blijft staan.

5. Ficus S-vorm incl. sierpot

Ficus S-vorm incl. sierpot

Last but not least. Met een hoogte van 110-120 cm is deze Ficus een hele grote Bonsai. Een Bonsai kan met verschillende plantensoorten gemaakt worden. Deze Bonsai is gemaakt van de Ficus microcarpa en is erg hoog. Over het algemeen zijn Bonsais namelijk kleiner dan een meter. De Ficus heeft een S vorm en komt inclusief bloempot. We houden de aarde lichtvochtig en af en toe besproeien we de bladeren. De Bonsai staat goed in iedere kamer op een lichte plek.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen