5 tips voor een groene en ontspannen kerst

5 tips voor een groene en ontspannen kerst

Kamerplanten |

Kan jij, net als wij niet wachten tot het eindelijk kerst is? Van de lichtjes, decoratie, gezelligheid en alles eromheen, het is het mooiste feest van het jaar. Om alvast lekker in de kerststemming te komen geven wij je 5 tips speciaal voor een gezellige én ontspannen groene kerst.

1. Kerstplanten brengen kleur in donkere dagen

Kerstplanten geven huis en tuin de gezellige sfeer die hoort bij kerst. Wat dacht je van een rode, witte of roze Amaryllis? Neem een leuke Amaryllis met waxbol. Deze is helemaal aangekleed in de kerstsfeer. Zo zit de Amaryllis er ook lekker warm bij tijdens de winter. Wil je meer kleur voor buiten? Heet jouw gasten welkom met picea’s voor de deur. Zo weet iedereen dat de kerst bij jou begonnen is.

Voor meer felle kleuren ga je voor de Gaultheria met zijn vuurrode besjes. Of ga voor de bloeiende kerstroos. Met een Helleborus heb je zelfs in de winter bloemen buiten.

2. Ga zelf aan de slag

Ga lekker aan de slag met groen tijdens kerst om helemaal tot rust te komen. Het is niet alleen leuk om te knutselen, een mooi eindresultaat geeft ook nog eens voldoening en ontspanning. Het maakt niet uit hoe klein of groot jouw huis of tuin is, er is altijd wel een plekje voor gezellige kerstdecoratie. Versier bijvoorbeeld jouw voordeur met een leuke kerstkrans. Verlicht heggen, struiken of andere planten met kerstlichtjes. Plant typische kerstplanten in potten of in de tuin.

3. Geen zorgen

Ga jij weg tijdens de kerst? Of ben je druk met het voorbereiden van het kerstdiner? Vanaf nu hoef je niet meer om te kijken naar jouw planten met deze unieke waterdispenser. Je vult de dispenser met water en steekt het in de aarde. Geschikt voor al jouw kamerplanten die wel van water houden. Zo kan jij alleen nog maar genieten van jouw planten.

4. Groen als kerstcadeau

Wil jij iemand echt verrassen? Geef dan met kerst een plant cadeau. Hip, verantwoord en daarmee hét ultieme kerstcadeau. Planten creëren rust, maken een ruimte extra gezellig en velen zuiveren ook nog eens de lucht. Zo geef jij een cadeau die jouw vriend(in) of familielid niet snel zal vergeten.

5. Duurzame kerstboom

Kunstkerstbomen worden steeds populairder. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en op te ruimen, geven geen naalden en bespaart je geld. Je wilt natuurlijk wel een goede kwaliteit kunstkerstboom die zo echt mogelijk lijkt. Bekijk dan ons kwaliteitsassortiment. Wil jij graag een echte kerstboom, maar vind jij het zonde om hier na kerst weer afscheid van te nemen? Ga dan voor een echte (kleine) kerstboom op pot.

Deze zet je gezellig binnen en versier je volop met lichtjes en jouw favoriete decoratie.

Na de kerst kan de boom gewoon naar buiten. Zo kan jij hem volgend jaar gewoon opnieuw gebruiken. Vergeet niet om de kerstboom af en toe water te geven.

Recente posts