De wereld rond aan de hand van jouw planten

De wereld rond aan de hand van jouw planten

Kamerplanten | 05 augustus 2021

Ga jij dit jaar niet met vakantie? Of houd je niet van verre reizen, maar wil je toch de wereld ontdekken? Jouw planten laten je alle mooie stukjes van de wereld zien. Iedere plant vindt zijn oorsprong weer ergens anders. Ben je fan van een werelddeel? Verander dan jouw huis en tuin helemaal in deze stijl.

Europa

We beginnen dicht bij huis, in Europa! Veel fruitbomen vinden hier hun oorsprong. De Aalbes komt bijvoorbeeld voor in West-Europese landen zoals Nederland en Frankrijk. Citrusbomen vind je vooral vaak in Zuid-Europese landen. Samen met de olijfboom geven fruitbomen een echt zomers gevoel. Jouw tuin wordt in één keer omgetoverd tot een Mediterraan paradijs. Plaats de planten in een robuuste terracotta pot om het plaatje compleet te maken. Geniet deze vakantie lekker in eigen tuin met zelfgekweekt fruit of je eigen gemaakte Sangria.

Wil je nog een groen tintje uit de Europese bossen toevoegen? Denk dan aan de Hedera (klimop). Deze kan je zowel als klimplant in de tuin zetten of als hangplant binnen hangen. De plant groeit snel en zorgt binnen de kortste keren voor een echt Noord-Europees bos gevoel.

Afrika

In Afrika gaan we tijdens onze safari op zoek naar de bekendste planten van dit continent.

De paradijsvogelplant vliegt dan wel niet door de lucht, maar is makkelijk te spotten. Deze plant, die officieel de Strelitzia heet, is te herkennen aan zijn grote donkergroene bladeren. Hij bloeit ook nog eens een aantal maanden per jaar. Geniet van zijn oranje met blauwe bloemen.

Heeft deze plant nou tentakels? Het lijkt bijna zo, maar dat zijn de bladeren van de Sansevieria. De plant, die ook wel de vrouwentong wordt genoemd, is vaak te spotten in Oost-Afrikaanse landen. Wij houden hem het liefst als kamerplant. Dit is namelijk de perfecte plant voor mensen zonder groene vingers. De Sansevieria heeft namelijk weinig verzorging nodig en in bijna onverwoestbaar. Daarnaast heeft hij ook nog eens een luchtzuiverende werking.

Wat zit daar nou op die steen? Dat is een vetplantensoort, de Crassula. Vetplanten zijn ontzettend fijne planten, doordat ze veel extreme omstandigheden aankunnen en overal kunnen groeien. Ze kunnen ook goed als kamerplant gehouden worden. Vetplanten hebben weinig water nodig en houden van een lekker zonnetje in de zomer. Mocht je volgend jaar echt op vakantie gaan, dan kun je deze plant gerust thuis achterlaten.

Is dat een draak op de steppe?! Nee, dat is de drakenboom, Dracaena. Deze plant komt uit de regenwouden van Afrika en houdt daardoor ook van een hoge luchtvochtigheid. De Dracaena geeft jouw huiskamer een stoer en ruig uiterlijk.

Azië

In Azië zoeken we naar rust en ontspanning in een groene omgeving. Een plant om helemaal zen van te worden is het bonsaiboompje. Bonsais zijn hip en kunnen zowel binnen als buiten gehouden worden. Mediteer in de tuin naast jouw bonsai en kom helemaal tot rust.

De Japanse Esdoorn geeft een mooie kleur aan jouw tuin. De Acer komt in verschillende kleuren en verkleurt weer in het najaar. Zo wordt hij nooit saai om naar te kijken. Vooral op een zomeravond is het heel relaxed om vanuit je luie stoel te kijken naar de kleurcombinatie van de zonsondergang op de Acer bladeren.

De Alocasia staat bekend om zijn grote bladeren in de vorm van een olifantsoor. Hij wordt dan ook wel de olifantsoor plant genoemd. De bladeren lijken op grote waaiers om mee af te koelen.

Noord- en Zuid-Amerika

We nemen je niet mee naar de noordelijke bossen van Canada of de zuidelijke stroken van Chili, maar gelijk in de goudmijn voor planten: het Amazonegebied. In de tropische regenwouden kom je de meest speciale planten tegen. We gaan gelijk voor goud met de geldboom, ofwel de Pachira. Deze boom geeft niet echt geld, helaas. Wel wordt deze plant in sommige Aziatische landen gezien als een symbool voor welvaart en geluk. Voor jouw huis is dit boompje dus van onschatbare waarde.

Zitten er nou gaten in de bladeren van deze plant? Ja, dit is de wereldberoemde Monstera. Hij groeit in het regenwoud tegen hoge bomen op. Als hij gezond is ontstaan er prachtige gaten in zijn bladeren. Een echte must-have om jouw woonkamer te stijlen.

Wat een prachtige rode of roze kleur hebben die Anthuriums toch. De Anthurium is al heel bekend als kamerplant en overal te vinden. Maar wist je dat de Flamingoplant van oorsprong uit het Amazonegebied komt? Deze plant bloeit het hele jaar door en krijgt net zulke mooie kleuren als een Flamingo.

Oceanië

Tot slot gaan we lekker surfen in Oceanië. Voor de hoogste golven moet je natuurlijk in Australië zijn. Daar kom je ook de coole Schefflera tegen. Deze kamerplant straalt een relaxte surfermentaliteit uit met zijn rustige groene kleur. Hij houdt logischerwijs van water, ongeveer 1 keer per week. Natte voeten vindt de plant minder leuk.

We eindigen onze trip op een klein eilandje vlak onder Australië, genaamd Howea. Hier vind je de Howea forsteriana, een prachtige palm. De kentiapalm heeft heerlijke waaiers die jou een tropisch gevoel geven. Je krijgt bijna het gevoel op een wit strand te zijn met een mooie blauwe zee op de achtergrond.

Wil jij ook zo’n heerlijk vakantiegevoel in huis creëren? Bekijk dan nu ons ruime assortiment kamerplanten.

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Dit zijn de mooiste grote kamerplanten
Top 10 diervriendelijke kamerplanten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom