Huistour: alles wat je nodig hebt voor een knusse kerst

Huistour: alles wat je nodig hebt voor een knusse kerst

Kamerplanten |

Tijdens de donkere dagen voor kerst wil je het zo gezellig mogelijk maken in huis. Het eerste waar je dan aan denkt, is een kerstboom met kleurrijke kerstversiering! Maar er zijn nog meer manieren om je huis in kerstsfeer onder te dompelen. Wij nemen je stap voor stap mee in deze blog.

1. Een warm welkom

Geef jouw gasten een warm welkom en breng ze meteen in de kerststemming. Begin bij een leuke versiering op de voordeur. Denk bijvoorbeeld aan een witte kerstkrans met kunstsneeuw of een groene versierde krans met lichtjes. Onze kerstkransen zijn kant-en-klaar, waardoor je ze gelijk kunt ophangen.

De entree of de tuin kun je opvrolijken met picea’s; dit zijn mini-kerstboompjes. Je kunt een picea in een mooie pot kopen, maar je kunt ze ook in de volle grond planten. Op deze manier laat je de naalden buiten, en hoef je je er binnen niet druk over te maken.

Vergeet voor een echt warm welkom de stervormige tuinsteker inclusief ledverlichtingniet. Wil je echt een statement maken? Dan is de Luca Lightning Boom misschien wel wat voor jou! Een mooie boom met ledverlichting die eigenlijk deze winter niet mag ontbreken in jouw tuin.

2. Kom binnen!

Kom gezellig binnen! Met kerst kan er nooit genoeg verlichting in huis aanwezig zijn. Zo kun je kerstlampjes op veel meer plekken ophangen dan in de boom. Hang de lampjes op aan de trapleuning om de weg naar het kerstdiner aan te geven. Maar denk bijvoorbeeld ook aan lampjes om de spiegel, rond de ramen of in een cluster in een mooie bokaal. Groene kerstslingers zijn perfect voor aan de trapleuning of in de vensterbank. En niet vergeten: ook binnenshuis kun je de deuren gezellig aankleden met een kerstkrans.

3. Een kerstige huiskamer

En dan eindelijk: de kerstboom! Om het zo makkelijk en mooi mogelijk te maken, kies je een kunstkerstboom. Het voordeel van kunstkerstbomen is dat ze altijd groen blijven en in 5 minuten zijn opgezet, zonder dat er een zweetdruppel aan te pas komt. Je hebt bovendien geen last van dennennaalden op de grond. Een kerstboom is ook nog eens duurzaam; hij gaat jaren mee! Het versieren van de kerstboom is natuurlijk het leukste klusje. Ga jij voor chique kerstballen of voor ornamenten zoals kerstmannen en rendieren? Vergeet ook hier de kerstverlichting niet. Kies de kleur die jij het mooiste vindt.

Wil je deze kerst liever ander groen in de huiskamer? Dat kan natuurlijk! Ga bijvoorbeeld voor een tropische kerst door jouw kamerplanten te versieren met kerstslingers, lichtjes en ballen. Of maak je eigen kerststukje van planten uit de tuin. Hier zijn de hulst, gaultheria en skimmia heel geschikt voor.

Ben je in de kerststemming gekomen door onze huistour? Ga dan thuis ook aan de slag met jouw kerstversiering! Bekijk nu ons kerstassortiment en vind alles wat je nodig hebt voor een knusse kerst.

Recente posts