Kunstplanten: voor iedereen met iets minder groene vingers

Kunstplanten: voor iedereen met iets minder groene vingers

Kamerplanten |

Eén van de meest trendy groenproducten van dit moment? De kunstplant! Heb jij ze al in huis? Het klinkt vreemd, maar een kunstplant in huis is zo gek nog niet. De kwaliteit is inmiddels zo toegenomen, dat ze van een afstand moeilijk zijn te onderscheiden van echt. En al helemaal als je zorgt voor een mooie mix met echte kamerplanten. Hierdoor worden deze planten steeds populairder.

Kunstplanten worden vaak gemaakt van kunststof, waarbij tot in detail wordt gelet op de kleuren van de plant en de patronen op de bladeren. Ze hoeven niet perfect te zijn, dat is de echte versie ook niet. Sommige kunstplanten hebben zelfs de oneffenheden die echte planten ook hebben, op die manier gaan ze steeds meer als ‘kopie van de natuur’ door het leven.

Let wel op: kunst is geen vervanger van de natuur!

Kunstplant in plaats van een levende versie

Waarom zou je voor een kunstplant kiezen als je ook dezelfde plant puur natuur kunt nemen? Wij geven je 5 redenen waarom een kunstplant beter kan zijn dan een levende plant.

  1. Je hoeft een kunstplant nooit water te geven. Ideaal dus als je niet vaak thuis bent, vaak vergeet je planten water te geven of wanneer je gewoon geen groene vingers hebt. Over het algemeen hoef je een kunstplant helemaal niet te verzorgen. Als je de plant buiten zet, raden wij je wel aan om goed in de gaten te houden of de plant alle weertypes overleeft.

  2. Je kunt kunstplanten overal neerzetten waar je wilt. Bij levende kamerplanten moet je daarentegen goed rekening houden met de hoeveelheid zonlicht. Kunstplanten kunnen overal staan, dus ook in donkere kamers zoals de badkamer en het toilet.

  3. Je hebt altijd een plant in topconditie. De bloemen zijn mooi fel en het groen verliest nooit zijn glans. Elke keer dat je thuis komt, word je hartelijk verwelkomd door de mooiste kleuren.

  4. Zoals eerder benoemd is de kwaliteit van de kunstplanten enorm toegenomen. Dit betekent niet alleen dat de plant er echter en mooier uitziet, maar ook dat de planten veel langer meegaan. Je hoeft dus maar één keer jouw favoriete plant aan te schaffen om er jaren plezier van te hebben.

  5. Kunstplanten zijn voor iedereen. Je hoeft niet veel kennis te hebben van groen om er toch van te kunnen genieten. En kunstplanten zijn dé oplossing voor mensen met allergieën.

Onze aanraders wanneer je niet voor echt groen kiest

En? Hebben we je overtuigd om een kunstplant aan te schaffen? Dan zijn dit de aanraders die amper te onderscheiden zijn van de levende versie volgens het Nederlandse televisieprogramma “Eigen huis & Tuin”.

1. Kunst Pilea

2. Kunst Tradescantia hangend groen

3. Kunst Dracaena

4. Kunst Ficus

Zelf hebben wij ook nog 4 toppers op een rijtje gezet:

1. Kunst Strelitzia

2. Kunst Monstera

3. Kunst Begonia

4. Kunst Calathea

Recente posts