Potgrond, de basis voor jouw groen binnen en buiten

Potgrond, de basis voor jouw groen binnen en buiten

Kamerplanten |

Iedereen die planten heeft wil zo lang mogelijk plezier hebben van hun mooie kleuren. Het lijkt vaak vanzelfsprekend dat goede verzorging dan heel belangrijk is. Alleen wat veel mensen niet weten is dat het niet stopt bij water geven. Geef jij jouw planten op dit moment alleen nog water? Geen probleem. Wij helpen je om jouw planten nog beter te verzorgen met potgrond en meststoffen, zodat hij volop kan gaan stralen.  

Zorg voor een goede start met de juiste potgrond

Wist jij dat je voor allerlei planten verschillende soorten potgrond hebt? Orchideeën hebben een andere soort potgrond nodig dan andere kamerplanten. En wat dacht je van bloembollen? Op dit moment heeft maar 10% van de plantbezitters de juiste potgrond voor zijn plant, terwijl het zo belangrijk is om de bijpassende potgrond voor je plant te gebruiken. Wortels van de plant vinden namelijk het beste hun weg in goede potgrond. Zo hebben orchideeën bijvoorbeeld luchtige potgrond nodig zodat de wortels meer zuurstof op kunnen nemen.

RHP-keurmerk voor potgrond

Naast de goede soort potgrond is het ook belangrijk om een goede kwaliteit potgrond aan te schaffen. Hiervoor kan je kijken naar het RHP-keurmerk. Potgrond met het RHP-keurmerk zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en ziekteverwekkers. Hierdoor blijven de planten langer gezond en heb je minder snel beschermingsmiddelen nodig.

Voeding voor een extra groene kleur

Over het algemeen zit er ongeveer 60 dagen aan voeding in potgrond. Daarna is het belangrijk om 1 keer in de 2 weken jouw planten de zogenoemde voeding te geven. Plantenvoeding zorgt er namelijk voor dat de bladeren groener worden, de plant is hierdoor minder vatbaar voor ziektes en er ontwikkelt hierdoor meer bladeren en bloemen.

Naast voeding is het belangrijk dat de plant genoeg water krijgt. De ene plant heeft meer water nodig dan de andere plant. Zoek de plant op binnen onze website en dan zie je hoeveel water hij nodig heeft. Staat de plant niet (meer) online? (dit kan door wisselend assortiment voor binnen en buiten) Kijk dan op internet voor meer informatie. Zorg wel altijd voor een goede afwatering. Als er te veel water achterblijft in de aarde kunnen de wortels van de plant gaan rotten.

Welke potgrond heb ik nodig voor het voorjaar?

  • Ga jij bollen in de tuin planten? Dan heb je bloembollen potgrond nodig. Wij hebben de beste potgrond voor bloembollen met ongeveer 60 dagen voeding, zodat de bollen goed kunnen uitkomen.
  • Heb jij geen tuin maar wel een balkon die jij wil voorzien van de mooiste kleuren? Potgrond voor terras & balkonplanten is dan perfect voor jou. Deze potgrond is speciaal gemaakt voor buitenplanten in potten.
  • Liever je eigen moestuin beginnen? Dan hebben wij speciale moestuin potgrond voor jou.

Recente posts