Top 10 diervriendelijke kamerplanten

Top 10 diervriendelijke kamerplanten

Kamerplanten |

Planten en dieren zijn van nature vrienden van elkaar. Soms vinden dieren de plant wel leuk, maar zijn de planten niet zo goed voor ze. Ze kunnen uitslag krijgen bij het aanraken of zelfs maagproblemen bij het eten van het blad. Om jouw dieren gezond te houden, hebben wij een lijst gemaakt van 10 diervriendelijke kamerplanten. Zo kan je gerust jouw hond of kat alleen thuis laten bij jouw kamerplanten.

1. Palmen

Kamerpalmen zoals de Kentia- en Arecapalm zijn zeer geschikt voor een huis vol dierenvrienden. Geniet samen met jouw dieren van een tropisch tintje in huis. De mooie groene waaiers geven je niet alleen een heerlijk ontspannen vakantiegevoel, jouw kat vindt het ook nog eens heel leuk om met de waaiers van de palm te spelen. Let wel op, de Cycas palm is niet geschikt voor huisdieren. Deze kan in tegenstelling tot andere palmen wel giftig zijn.

2. Pannenkoekplant

Het uiterlijk van dit plantje doet het al vermoeden, de pannenkoekplant doet geen vlieg kwaad. Ideaal als jouw kat houdt van knagen op bladeren. De Pilea peperomioides dankt  zijn  Nederlandse naam aan de bladeren die de vorm hebben van een pannenkoek. Met zijn schattige uiterlijk kan deze kamerplant iedere kamer in huis opvrolijken. En de pannenkoekplant is ook nog eens makkelijk te verzorgen. Wat wil je nog meer?!

3. Bromelia

De Bromelia is een prachtige plantenfamilie waar onder andere de Tillandsia, Vriesea en Ananasplant onder vallen. Deze planten zijn allemaal diervriendelijk en brengen ook nog eens fantastische kleuren bij jou in huis. De bloeiende Vriesea laat wonderschone pluimen in alle kleuren van de regenboog zien. Geniet samen met jouw huisdieren van meer kleur in huis.

4. Calathea

Een favoriet in vele huiskamers en ook nog eens vriendelijk voor jouw huisdieren, de Calathea heeft het allemaal. Deze kamerplant staat bekend om zijn excentrieke bladtekening en zijn sterk luchtzuiverende effect. De Calathea wordt  ook  wel  de levende  plant genoemd. De plant vouwt  zijn  bladeren  dicht als  de zon ondergaat, zo valt hij in een diepe slaap. In de morgen gaan de bladeren met een licht geritsel weer open. Ondanks dat jouw dieren kunnen schrikken van het geluid van de planten, doet de Calathea ze geen kwaad.

5. Varens

Varens zijn niet alleen diervriendelijk, ze brengen ook gelijk een hoop groene energie in huis. Met hun springerige takken en fel groene kleur zijn varens flink aanwezig in huis. De blauwvaren is op  dit moment een  grote  trend voor in huis. Met zijn metallic uiterlijk past de plant heel goed in een industrieel interieur. Daarnaast vinden huisdieren deze planten nog erg leuk ook. De bladeren zijn fantastisch om mee te spelen. Zo hoef je geen bal of speeltjes meer te kopen.

6. Stippenbegonia

Stippen en nerven zijn hip! In deze trend is de Stippenbegonia  de grote  hoofdrolspeler. En hoe fijn is het dat  deze   trendsetter  ook  nog  eens  niet  giftig is voor jouw huisdieren. In tegenstelling tot de populaire Monstera, is de Stippenbegonia erg lief voor jouw dieren. De plant en  jouw  dieren  geven samen het huis een nieuw uiterlijk. 

7. Graslelie

De graslelie helpt mens en dier aan een beter leefklimaat. Deze luchtzuiverendekamerplant  staat erom bekend dat hij als beste vervuilde deeltjes uit de lucht opneemt. De plant zou tot 95% van alle schadelijke stoffen uit de lucht halen. Daarnaast is de graslelie natuurlijk ook een lust voor het oog. De lichtgroene kleur en puntige hangende bladeren geven je het gevoel van vochtig gras in de lente. Heerlijk om het hele jaar het lentegevoel in huis te hebben. 

8. Orchidee

De orchidee is een tijdloze klassieker die nooit verveelt. Deze bloeiende kamerplant komt in verschillende rustige kleuren. Daardoor geeft de orchidee zowel een tintje kleur als een ontspannen sfeer aan jouw kamer. Perfect om samen  met jouw huisdieren van te genieten

9. Bananenplant

Denk altijd groter en groener, daar word je namelijk blij van. Dat geldt ook voor de Bananenplant. De Bananenplant Musa neemt je mee naar een tropisch regenwoud, maar dan in je eigen kamer. Door zijn grote bladeren waan je jezelf in een urban jungle. De Bananenplant brengt iedere plantenouders’ droom in vervulling. De plant ontwikkelt namelijk vaak nieuwe bladeren. Deze groeien opgerold uit het midden van de open bovenkant. Het moment dat de bladeren openklappen zorgt voor een ultiem geluksgevoel. Laat jouw huisdieren zich lekker verstoppen tussen de groene bladeren.

10. Chinees lantaarnplantje

Het Chinees lantaarntje is de enige hangplant in onze lijst van toppers. We horen je denken: “Voor een hangplant maakt het toch niet uit of deze giftig is of niet voor dieren? Deze plant hangt toch hoog”. Jazeker! Maar de stengels van het Chinees lantaarntje kunnen erg lang worden. Hierdoor komen de bladeren soms erg laag te hangen. Zeker katten vinden de stengels erg leuk om mee te spelen. En dit kunnen ze gelukkig zorgeloos doen, zonder last te krijgen van uitslag of andere ongemakken. Kijk wel uit dat jouw kat niet te hard gaat slingeren in deze lianen.

Recente posts