Uit jouw liefde voor groen

Uit jouw liefde voor groen

Kamerplanten | 10 februari 2021

Kamerplanten hebben veel liefde nodig en verzorging nodig. De één net iets meer dan de ander en dat is juist zo leuk van planten! Daarom is het belangrijk om goed op de details van kamerplantenverzorging te letten. Alle aandacht die jij je kamerplanten geeft krijg je zeker terug. De planten zullen langer mooi blijven en ook sterker groeien. Daarnaast geven de bloeiende kamerplanten sterkere en langer bloeiende bloemen. Met onze basistips geniet jij dag in dag uit optimaal van jouw planten.

Voelen is de eerste stap

Laat je gevoel spreken bij het verzorgen van je kamerplanten. Net als mensen en dieren hebben planten de juiste hoeveelheid voeding en water nodig. Zowel te veel als te weinig water zijn gevaarlijk voor de plant. Voel om de paar dagen aan de aarde van de kamerplant om te weten wanneer je weer water moet geven. Ga ongeveer 2 vingerkootje diep in de potgrond om een goede inschatting te maken. Vaak als de aarde nog lichtvochtig is, hoef je niet direct water te geven. Kamerplanten als cactussen en vetplanten kunnen goed een langere tijd droog staan. Vooral bij aankomst van je planten is het belangrijk om de vochtigheid te checken. Je eigen gevoel kan hierin eigenlijk niet missen.

Een slokje drinken met een tussendoortje

Is het tijd om de plant water te geven? Geef dan altijd kleine beetjes lauw water. Dit is de lievelingsdrank van veel kamerplanten. Zeker tropische planten vinden lauw water lekkerder dan een verfrissing. Van te koud water kunnen de wortels van de plant schrikken en daardoor geen water meer opnemen. Een glaasje water is genoeg om de dorst te lessen. Twee keer per jaar, tijdens de groeiperiode, geef je wat extra planten voeding. Dit cadeautje maakt de plant sterker en gezonder. Mix dit met het water en giet het rustig bij de wortels van de plant.

Subtropisch klimaat

Kamerplanten zijn vaak tropische planten die houden van warmte en luchtvochtigheid. Vooral een constante temperatuur en genoeg licht zijn belangrijk. De verwarming of een open raam zijn plekken om te vermijden. Een wekelijkse sproeibeurt van de bladeren doet wonderen voor de gemoedstoestand van de plant. Neem hierbij altijd ook de onderkant van de bladeren mee.

Hou de planten netjes

Stof kan slecht zijn voor de plant en staat natuurlijk ook niet mooi. Haal verder dode bladeren weg zodat alle energie naar de gezonde bladeren kan gaan. Vaak helpt de plant je een handje hierin. Bij veel planten herken je dode bladeren aan de bruine kleur en de droge structuur. Gele bladeren betekenen vaak te veel of weinig water of zonlicht. Check altijd het plantlabel voor hulp.

Tip: Om jouw plant in een keer op te knappen, neem je hem mee onder de douche. Zo verwijderen je het stof en geef je tegelijkertijd een sproeibeurt.

Wil jij meer hulp bij het verzorgen van jouw planten? Neem dan een kijkje op onze kamerplanten blog.

Recente artikelen

Alles wat je moet weten over de Caladium
De wereld rond aan de hand van jouw planten
Kunstplanten: voor iedereen met iets minder groene vingers

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom