Top 10 fruitbomen

Top 10 fruitbomen

Tuinplanten |

Zie je het wel zitten om je eigen fruit te kweken, maar zie je door de vele fruitbomen het bos niet meer? Wij hebben voor jou de top 10 fruitbomen en -heesters op een rijtje gezet. Na het lezen weet jij precies welke boom of heester bij jou past.

1. Duo appelboom

Een appeltje voor de dorst? Dan is de Duo appelboom 'Elstar' + 'Golden Delicious'iets voor jou. Beide appels zijn heerlijk, ieder met net een andere smaak. Ideaal om een appeltaart of appelmoes mee te maken.

Je kan de appelboom zowel in de tuin als in een pot plaatsen. Naast het geven van verse appels, is de appelboom een ware oogappel met zijn mooie bloesem in april en mei.

2. Perenboom

Verse peren in november? Neem dan een perenboom! Je kan de perenboom zowel in een ruime plantenbak als in de tuin zetten. Ook de perenboom is een zonliefhebber, zet hem daarom op een zonnige plek.

De boom is wat compacter dan een gewone fruitboom, maar de peren zullen even groot en lekker zijn!

3. Kersenboom

Prachtige witte bloesem in het voorjaar en heerlijke stevig, zoete kersen in de zomer. De kersenboom is een ware sierboom waarvan je ook nog eens kunt eten. Zowel in een pot op het terras als in de tuin staat hij prachtig.

Zet hem wel in de zon, zo doet de boom nog meer zijn best voor je!

4. Pruimenboom

Pruimenbomen komen in verschillende soorten, maar de vruchten zijn altijd zoet en sappig! Heerlijk om los te eten of te verwerken tot pruimenjam. De boom doet het goed in een ruime pot op het terras of balkon of gewoon los in de tuin. Ook deze zonaanbidder staat graag in de volle zon.

5. Perzikboom

Ook de perzikboom heeft en prachtige bloesem en geeft sappige zoete vruchten af. De ‘Donut’ perzik is afkomstig uit Paraguay, maar groeit uitstekend op jouw terras, balkon of tuin! Geef de boom een beschut en warm plekje in de volle zon.

6. Abrikozenboom

Zin in verse zelfgemaakte abrikozenjam? Met een abrikozenboom zit je dan goed! De abrikozen zijn heerlijk zacht met sappig vruchtvlees. De boom is makkelijk te kweken en ongevoelig voor ziektes en vorst. De zachtroze bloesem in mei maakt de boom nog aantrekkelijker.

Je kan je abrikozen zowel op je balkon als in je tuin kweken. Zorg er wel voor dat de boom lekker beschut staat op een warm plekje in de volle zon.

7. Kiwi

Een ware vitaminebom; de kiwi. Met de kiwi plant eet jij in het najaar heerlijke verse zoete kiwi’s. De plant is een echte klimmer en ook nog eens winterhard. Zet de plant in de volle grond of in een pot op het terras of balkon.

Zo geniet je in juni volop van de zoetgeurende witte bloemen en de bijen en vlinders die erop af komen. Met een beschut plekje in de volle zon maak je de kiwi erg blij.

8. Blauwe bes

Een andere gezonde vriend is deblauwe bes. Blauwe bessen zijn heerlijk zoet en je kan ze lekker los eten of in bijvoorbeeld een smoothie. Ze zijn makkelijk zelf te kweken in een ruime pot of los in de tuin. Deze heester heeft mooie wit-roze bloemen in het voorjaar en houdt van (half)zon.

9. Braam

Verse bramensap? Plant een bramenplant in je tuin, op je balkon of terras. Zo heb je in de maanden augustus en september iedere dag een glas vers sap op tafel. Of, maak er lekker bramenjam van. Zet de bramenplant in de zon of half schaduw.

10. Aalbes

De aalbes, ook wel, rode bes, is onze nummer 10 op deze lijst. De rode bessen hangen gezellig samen in trossen aan de struik en zijn lekker als sap, jam of gewoon zo, met een beetje suiker erover. De Aalbes doet het goed in een pot op je balkon of los in de tuin. Geef de struik een plekje in de zon en ze geeft je er een prachtig gekleurd uitzicht voor terug.

Recente posts