Top 10 Snelgroeiende tuinplanten

Top 10 Snelgroeiende tuinplanten

Tuinplanten | 06 mei 2021

De tuin is een heerlijke plek om tot rust te komen. Na de aanleg wil je snel kunnen genieten van alle vrolijke kleuren, zodat je de hele zomer vanuit jouw lounge set naar je eigen geplante bloemen en planten kunt kijken. Dan is heel fijn dat jouw planten snel groeien en bloeien. Deze 10 toppers geven je snel groen geluk in de tuin.

1. Hedera helix: een groene klimmer

De Hedera groeit echt overal: binnen of buiten, hangend of klimmend. De zelfhechtende Hedera helix wordt ook wel de klimop genoemd. Je ziet hem vaak klimmen over de buitenmuur of schutting. Deze snelgroeiende klimplant blijft zich verspreiden totdat de luchtwortels geen houvast meer hebben. Dan krijgt de plant mooie witte bloemetjes. Voor een snel groene muur, kiezen we dus de Hedera!

2. Pluimhortensia

Een plant om verliefd op te worden: de pluimhortensia. Deze prachtige tuinplant wordt niet heel groot maar zit wel snel vol met groen blad en lichte bloemknoppen. Tussen juli en oktober bloeit de hortensia met veel grote bolvormige bloemtrossen. Door de crème witte kleur van de bloemen past deze plant in elke tuinstijl.

3. Clematis armandii

Eén van de mooiste klimplanten naar onze mening is de Clematis. De Clematis armandii is een kleurrijke, groenblijvende en snelgroeiende klimmer die wel 4 meter hoog kan worden. Met de roze bloemetjes straalt deze plant één en al vrolijkheid uit. Perfect om een saaie pergola of schutting weg te werken.

4. Eucalyptus Gumnii

Wat ruikt het lekker in de tuin! Het is de Eucalyptus boom. Deze boom heeft ontzettend veel voordelen voor jou en je tuin. Planten met een grijsgroene kleur zijn momenteel een populaire trend. Dit geldt dus zeker ook voor de Eucalyptus. Ga mee in deze tuintrend door deze snelle groeier in de border of op pot op het terras te planten. Van de bladeren kan je heerlijke thee maken of een ware thuissauna maken in de badkamer. Of geniet gewoon van de heerlijke geuren in de tuin.

5. Japans Bloedgras

Rood als bloed, dat zijn de grasstengels van de Imperata cylindrica. Maar wees niet bang deze plant geeft je alleen maar genot. De rode kleur van het siergras geeft een Aziatisch tintje in de tuin. Gebruik het bloedgras als natuurlijke omheining van een border of van je terras, of mix het met leuke bloeiende planten voor een gaaf kleureffect.

6. Liguster ovalifolium

Snelgroeiende hagen zijn super handig om een schutting te vervangen. Wat dacht je van deze frisgroene liguster? De Liguster ovalifolium kan tussen de 1,5 en 2 meter hoog worden, en groeit snel als deze maar genoeg zonlicht krijgt. Extra leuk is dat de liguster in het voorjaar bloeit. Dan komen er lieflijke witte bloemetjes in de haag. Daarna gaan deze over in zwarte besjes. Vogels vinden deze om te smullen!

7. Passiflora

Heerlijke tropisch en ook nog eens snel klimmend: de Passiflora. De bloemen toveren jouw tuin in één klap om tot een Caribisch eiland. Droom helemaal weg bij de blauwe en gele kleuren en de heerlijke geuren. Of drink lekker een cocktail onder de pergola waar deze plant overheen klimt. Alles kan deze zomer! Help deze klimplant wel een handje door de genoeg houvast te geven om te klimmen. Wist je dat de passiebloem het tweede jaar ook nog eens eetbare vruchten geeft? Deze zijn niet alleen lekker voor mensen, maar dieren vinden de vruchten en bloemen ook fantastisch.

8. Trosroos

In een stijlvolle moderne tuin mag de trosroos zeker niet missen. Deze rozenstruik komt elke zomer vol te zitten met grote kleurrijke rozen. Ga jij voor klassiek wit of diep rood? Welke kleur je ook kies, deze roos is een echt sfeermaker. De licht geurende bloemen brengen je in een zevende hemel.

9. Kruiptijm

Super sterk en ontzettend mooi als bodembedekkers: kruiptijm. Het paarse kruiptijm is er voor gemaakt om op te lopen en wordt daarom vaak gebruikt tussen tegels of als gazonvervanger. Nog leuker is om het door je gazon heen te laten groeien. Al snel zal je overal paars roze bloemen zien. Dit zorgt voor een hele vrolijke tuin.

10. Campanula

Een plant die over de grond kan groeien maar ook kan hangen? Ja de Campanula is ongelofelijk multifunctioneel. De plant kan als bodembedekkers over de grond van de tuin groeien, maar is ook leuk voor in een hangpot. De klokjesbloem, zoals de plant ook heet, staat bekend om de blauwpaarse bloemen. Deze bloeien de hele zomer door en geven elk buiten een stukje vrolijkheid.

Wil jij een van deze snelgroeiende planten in de tuin, op het balkon of op het terras zetten? Bekijk dan deze en nog veel meer populaire planten in ons grote tuinplanten assortiment.

Recente artikelen

Winter checklist:  maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar
De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom