Top 10 snelgroeiende tuinplanten

Top 10 snelgroeiende tuinplanten

Tuinplanten |

Ben je op zoek naar nieuwe tuinplanten om je buitenruimte een opfrisbeurt mee te geven? Van snelgroeiende soorten kun je, je raadt het al, snel genieten. Binnen no-time heb je veel bloemen en een heleboel frisgroen blad om je heen. Bekijk nu onze top 10!

1. Hedera helix: een groene klimmer

Hedera

De Hedera groeit echt overal: binnen of buiten, tegen een schutting of buitenmuur. De zelfhechtende klimmer wordt ook wel een klimop genoemd. Tip: combineer met een bloeiende klimplant voor een fleurige en groene haag, het hele jaar door!

2. Hortensia

Een plant om verliefd op te worden: de hortensia. Deze prachtige tuinplant zit snel vol met groen blad en bloemknoppen. Tussen juli en november bloeit de hortensia met grote bol- of pluimvormige bloemtrossen. Door de verschillende soorten en kleuren van de bloemen past deze plant in elke tuin.

Hortensia

3. Clematis armandii

Clematis

Eén van de mooiste klimplanten is de Clematis. De Clematis armandii is een kleurrijke, groenblijvende en snelgroeiende klimmer die wel 4 meter hoog kan worden. Met de roze bloemetjes straalt deze plant één en al vrolijkheid uit. Perfect om een saaie pergola of schutting weg te werken.

4. Eucalyptus Gumnii

Wat ruikt het lekker in de tuin! Het is de Eucalyptus boom. Planten met een grijsgroene kleur zijn momenteel een populaire trend. Plant hem in de border of in een pot voor op het terras. Hij laat goed combineren met andere tuinplanten

Eucalyptus

5. Japans Bloedgras

Japans Bloedgras

Rood als bloed, dat zijn de grasstengels van de Imperata cylindrica. De rode kleur van het siergras geeft een Aziatisch tintje in de tuin. Gebruik het bloedgras als natuurlijke omheining van een border of van je terras, of mix het met leuke bloeiende planten voor een gaaf kleureffect.

6. Liguster ovalifolium

Snelgroeiende hagen zijn superhandig om een schutting te vervangen. Wat dacht je van een frisgroene Liguster? De Liguster ovalifolium kan tussen de 1,5 en 2 meter hoog worden, en groeit snel als hij in de volle zon staat. Extra leuk is dat de Liguster in het voorjaar bloeit. Dan komen er lieflijke witte bloemetjes in de haag. Daarna gaan deze over in zwarte besjes. Vogels vinden deze om te smullen!

Liguster ovalifolium

7. Passiflora

Passiflora

Heerlijk tropisch en ook nog eens snel klimmend: de Passiflora. De bloemen geven jouw tuin in één klap een mediteraans sfeertje. Droom helemaal weg bij de blauwe en gele kleuren en de heerlijke geuren. Of drink lekker een cocktail onder de pergola waar deze plant overheen klimt. Help deze klimplant wel een handje door de genoeg houvast te geven.

8. Trosroos

In een stijlvolle moderne tuin mag de trosroos zeker niet ontbreken. Deze rozenstruik zit elke zomer vol met grote kleurrijke rozen. Ga jij voor klassiek wit of diep rood? Welke kleur je ook kiest, deze roos is een echte sfeermaker.

Trosroos

9. Kruiptijm

Kruiptijm

Supersterk en ontzettend mooi als bodembedekker: kruiptijm. Op het paarse kruiptijm kun je lopen en daarom wordt het ook vaak gebruikt tussen tegels of als gazonvervanger. Al snel zie je overal paarse bloemen. Dit zorgt voor een hele vrolijke tuin.

10. Campanula

Een plant die als bodembedekker over de grond kan groeien maar ook kan hangen? Ja, de Campanula is van alle markten thuis. De klokjesbloem, zoals de plant ook heet, staat bekend om de blauwpaarse bloemen. Deze bloeien de hele zomer door en geven elke buitenruimte een stukje vrolijkheid.

Recente posts