Anthurium op water

Anthurium op water

Een Anthurium op water is dé nieuwste trend en een echte eyecatcher voor in de woonkamer. Niks geen ‘gewoon’ plantje in de vensterbank. Een Anthurium op water is nieuw, verrassend en origineel! Door de wortels van de Anthurium uit te spoelen en de kamerplant als een bos bloemen in een glazen vaas te zetten, creëert u in een handomdraai een regelrechte hit voor in huis. Prachtig om de wortels van de plant te zien groeien. En daarbij is ‘vergeten water te geven’ verleden tijd. Ook nog gemakkelijk dus, zo’n prachtige Anthurium op water uit het nieuwste assortiment van Bakker!

Hydroponie

Planten op water laten groeien heet officieel Hydroponie. Een van de vormen Hydroponie is het uitspoelen van de wortels en de plant in water te zetten. In plaats van in de aarde, groeit de plant dus op water. Een beetje vergelijkbaar met hydrocultuur waarbij de kamerplant in kleikorrels groeit. Hydroponie is dé nieuwste trend van het moment en laat kamerplanten van een hele andere en bijzondere kant zien.

Eenvoudige schoonheid

In een mooie glazen vaas wordt de schoonheid van de wortels van de plant benadrukt. Naast dat de wortels heel leuk zijn om te zien, is Hydroponie ook nog eens bijzonder gemakkelijk. De plant heeft bij Hydroponie namelijk altijd genoeg water. Regelmatig water geven, is dus niet nodig. Alleen het waterpeil goed houden en af en toe het water verversen is voldoende. Deze groene trend is dus ook perfect als je niet in bezit bent van tien groene vingers…

Let op: niet alle planten zijn geschikt om op water te zetten. De bloeiende kamerplant Anthurium is perfect voor deze groene trend. Groene kamerplanten zoals de Philodendron, Clusia, Hedera (klimop) doen het trouwens ook goed in deze decoratieve vorm van Hydroponie!

DIY: Anthurium op water

DIY: Anthurium op water

Hoe maak je zo’n eyecatcher voor in huis? Leg de nadruk op de natuurlijke schoonheid van de plant met de volgende eenvoudige stappen:

  • Zorg voor een ruime emmer.
  • Neem de plant uit de kwekerspot en spoel onder een lauwwarme kraan voorzichtig alle aarde tussen de wortels uit (van koud water schrikken de wortels teveel en met lauw water veranderen je handen niet in klompjes ijs).
  • Vul de glazen vaas met water (op kamertemperatuur) zodat de wortels net aan onder water staan.
  • Zet de plant in de vaas op een mooie plek in huis. En zo easy is het!

Extra tip: Gebruik, om geen kalkaanslag in de vaas te krijgen, bronwater uit de supermarkt in plaats van uit de kraan. Bronwater zit ook nog eens vol mineralen waar de plant lekker van gaat groeien.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen