Een tuin: meer dan een collectie planten alleen

tuinverlichting

Veel mensen denken bij de verzorging van een tuin vaak alleen aan bloemen en planten. Toch zijn er meer elementen die bijdragen aan een sfeervolle buitenkamer! Natuurlijk weet je dat in feite ook wel, maar deze onderdelen van de tuin zijn veelal het minst onderhevig aan verandering. Daarom zijn we nog wel eens geneigd om ze te vergeten. Januari is een rustige, dus uitstekende maand om alles eens te inspecteren. Wellicht ontdekt je dat het een en ander verfraaid of gerepareerd moet worden. Wanneer je op een mooie winterse dag ontspannen wat taakjes verricht, kan je ondertussen heerlijk van de buitenlucht genieten!

In de schuur

‘Dat komt van het voorjaar wel weer!'. Hoor je dat jezelf roepen? Uitstellen is bijna mens-eigen. Mocht je afgelopen najaar tuinmeubilair of gereedschap dat eigenlijk aan een opknapbeurtje of vervanging toe was, zo in de schuur hebben gezet, maak dan nu van de gelegenheid gebruik. Van het voorjaar ben je alweer druk bezig met jouw flora! Misschien kan je ook de schuur efficiënter indelen, zodat je opgeruimd het voorjaar in gaat.

Hout- en hekwerk

Een verzorgde tuin begint met een nette omlijsting. Daar kan je eigenlijk alles onder verstaan wat met hout- en hekwerk te maken heeft. Denk aan jouw schutting, hekjes, rozenboog, trellis en/of pergola. Hekwerk van ander materiaal, bijvoorbeeld kunstof of (giet)ijzer, vraagt om weinig onderhoud. Vooral de onderdelen die van hout zijn, zijn behoorlijk gevoelig voor weersomstandigheden als wind, neerslag en vorst. En eenmaal aangetast gaat jouw houtwerk heel snel achteruit. Op den duur wordt het zelfs onherstelbaar. Zonde! Bekijk daarom goed of her en der niet een laagje verf of beits nodig is. Vervang van tevoren desnoods de zwaar beschadigde delen. Jouw tuin gaat er zo een stuk fraaier uit zien!

Ornamenten en verlichting

Een tuin extra accenten geven met ornamenten en verlichting is helemaal in. En niet onterecht. Uiteraard telt dat alleen als het materiaal er ook schoon en verzorgd uitziet. En het effect van verlichting dat (gedeeltelijk) niet brand, is nihil. Een goede reden om deze tuinaccessoires eveneens na te lopen!

Bestrating

Als je delen van jouw tuin bestraat hebt, kan het zijn dat in de loop der tijd wat stenen of tegels ongelijk zijn gaan liggen. Sommige steken misschien zelfs al best ver uit. Dat kan op een ongemerkt moment gevaarlijk zijn. Herstel daarom dusdanige bestrating van terrassen en paden!

Iedere tuin is uniek. Wellicht heb je iets in jouw tuin dat wij hier niet noemden. Het moge duidelijk zijn dat we doelen op alles in jouw tuin dat niet groeit of bloeit. Grijp op een milde dag jouw kans en verbluf jezelf met een lekker fris resultaat!

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen