Exclusieve palmen

Exclusieve palmen

De palm is als kamerplant hét symbool van de (sub)tropen. Met een palm haal je iets bijzonders in huis. Prachtig op een sokkel of een prominente plek in huis. De populaire palm is ook erg leuk om cadeau te doen bij een nieuw huis. De palm is decoratief en heeft een luchtzuiverende werking. Leuk om een groene scheidingswand van te maken voor een natuurlijke en tropische uitstraling in huis. Een palm kan bovendien ook in de zomer op het terras gezet worden.

Palmen verzorgen

De palm is 'easy care', dus makkelijk in de verzorging. Iedere palm vraagt wel om een andere aanpak, omdat de planten allemaal anders groeien, verschillende bladdiktes en structuren hebben en van oorsprong uit andere gebieden komen. Kijk voor tips bij de betreffende palm uit ons assortiment. In de voorjaars- en zomermaanden is een lichte regenbui ook heerlijk om de palm op te frissen. Het voorkomt bovendien bladranden en bladpunten. Geef de palm een keer per vier weken plantenvoeding om de plant gezond en mooi te houden. Over het algemeen staat de palm graag op een matig lichte tot lichte standplaats, maar niet in de felle zon. Uitzondering is Cycas die eventueel in de zomermaanden buiten kan staan in de zon, nadat hij daar langzaam aan gewend is geraakt.

De roots van de palm

roots van de palm
roots van de palm

De palm is er in vele soorten en komt in de natuur voor in de warme streken van Azië, Afrika, Amerika en Australië. De oorsprong van de palmensoort Livistona rotundifolia is Maleisië. Rotundifolia verwijst naar de ronde handvormige palmbladeren. De palm Rhapis groeit in China en Zuidoost-Azië. De Caryota, te herkennen aan zijn 'afgescheurde' bladeren, komt uit een gebied van India tot de Filipijnen. De Cycas tenslotte, is eigenlijk geen palm maar behoort tot een van de oudste plantenfamilies, de Cycadaceae. Cycasachtigen kwamen miljoenen jaren geleden al voor, in het Carboon en Jura, ook bekend als de periode van de dinosaurussen. In de tijd dat Jezus de Kruisweg liep, werden de bladeren gebruikt om de weg mee te plaveien, vandaar dat de plant ook wel vredespalm wordt genoemd. Cycas kan zeer oud worden, tot wel 1000 jaar, maar groeit uiterst langzaam.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen