Malva: Lang bloeiende plant

Malva

Als je van grote, verfijnde bloemen in romantische tinten houdt, is Malva echt iets voor jou! Malva groeit wel 3 maanden lang. Het kaasjeskruid (Malva) doet het prachtig in de zomerborder.

Kaasjeskruid

De naam ‘kaasjeskruid' komt van de splitvrucht die op een kaasje lijkt en de naam muskuskaasjeskruid heeft. Muskuskaasjeskruid dankt zijn naam aan zijn geur: hij verspreidt de geur van een muskus. Kaasjeskruid is een goede en langdurige bloeier en zeer geschikt voor de border. De plant heeft prachtige grote, trechtervormige bloemen die heel verfijnd zijn en opvallen in de tuin. Het kaasjeskruid bloeit van juni tot en met augustus. Sommige soorten kaasjeskruid bloeien zelfs door tot in september. Een heel apart soort is het grootkaasjeskruid Malva sylvestris ‘Zebrina'. Dit is een rijk vertakte plant met dieproze gekleurde bloemen en witroze randjes. Het diepgelobde en getande blad van het kaasjeskruid geeft extra sierwaarde aan de plant.

Standplaats Malva

De beste planttijd voor kaasjeskruid is van half maart tot eind mei. Plant kaasjeskruid in goed afwaterende grond. De grond mag best wat aan de droge en arme kant zijn. Een standplaats achterin een zonnige border is ideaal. Dit omdat de plant zo'n 60 tot 100 cm hoog kan worden. Sommige soorten, zoals Malva sylvestris, kunnen wel anderhalve meter worden. Bakker adviseert om kaasjeskruid in groepjes van drie te planten om zo het effect in de border te vergroten. Kaasjeskruid mag niet te nat staan. Alle soorten kaasjeskruid zijn min of meer vorstgevoelig. In het najaar kan de plant het beste afgedekt worden met stro of een laag bladaarde.

De mooiste soorten en kleuren

De mooiste soorten kaasjeskruid zijn onder andere:

  • Vijfdelig kaasjeskruid, Malva alcea. Dit soort heeft grote, lichtpaarse tot roze gekleurde bloemen en gelobde bladeren. De bloeitijd van het vijfdelig kaasjeskruid is van de maanden juni tot en met augustus. Vijfdelig kaasjeskruid wordt tussen de 75 en 100 cm hoog.
  • De ‘Fastigiata' heeft dieproze bloemen en groeit meer rechtop.
  • Muskuskaasjeskruid, Malva moschata. Dit soort is een mooie borderplant met gelobd blad. De plant heeft verfijnde roze tot lichtpaars gekleurde bloemblaadjes. Muskuskaasjeskruid bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog.
  • Groot kaasjeskruid, Malva sylvestris ‘Brave Heart'. Deze plant heeft lavendelroze bloemen en bloeit in de maanden juli - september. Groot kaasjeskruid wordt ongeveer 150 cm hoog. De ‘Zebrina' bloeit met wit, roze tot paars gekleurde bloemen van juni tot september en wordt zo'n 60 cm hoog.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen