De natuurlijke border

De natuurlijke border

In de natuurlijke border groeien planten mooi door elkaar heen.

Beleef de trend van dit moment!

Een vrolijke mix van vaste planten maakt van elke tuin een feest. In een natuurlijke border vinden we zowel vroege als laatbloeiende planten. Vanaf mei tot aan het eind van de zomer bloeien deze sterke planten uit de natuurlijke border uitbundig. Lekker lang genieten van kleurige bloemen in de tuin dus!

In de natuurlijke border zien we een losse, natuurlijke stijl waarbij de planten mooi door elkaar groeien. Helemaal passend in de nieuwe tuintrend, waarbij inspiratie uit de natuur voorop staat.

Lekker lang feest

In de natuurlijke border groeit een uitgekiende mix van vaste planten samen met bolgewassen. Door het selecteren van planten met verschillende bloeitijden, loopt de bloei mooi over en bloeien de planten al vanaf mei tot in september! Roze bloemen worden in de natuurlijke border afgewisseld met bloemen in zonnig lichtgeel en luchtig violet. De grijsgroene bladeren van de Alsem zorgen voor een fijn rustpunt tussen deze bloemenpracht in de tuin.

Mixen met bloembollen

Houd in deze natuurlijke border een paar plekken open om er bloembollen en -knollen in te planten, voor extra kleur en variatie in de tuin. Plant in het najaar bijvoorbeeld een kleurige tulpenmix voor extra kleur in de lente. Kies voor extra kleur van juli tot in september voor zomerbollen en –knollen zoals lelies en dahlia’s. Zet de bloembollen en –knollen verspreid tussen de vaste planten voor een mooi natuurlijk effect.

Voor klein en groot

Deze kleurige mix van planten is geschikt voor in een grote of kleine border en zelfs voor een royale plantenbak. Kies een plekje in de volle zon of halfschaduw en zorg voor losse, humusrijke grond. Knip alle planten in het vroege voorjaar vlak boven de grond af, al snel komen er weer nieuwe scheutjes vanuit de wortels. Strooi in de lente organische mestkorrels. Verder vraagt deze natuurlijke border nauwelijks onderhoud.

Tip!

De klokjesbloem en het kattenkruid in deze border bloeien nog een tweede keer als deze planten na de bloei terug geknipt worden.

De planten in deze border:
Campanula lactiflora 'Prichard's Variety', Phlomis russeliana, Nepeta 'Walker's Low', Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis', Persicaria 'JS Sevenoaks Village', Euphorbia palustris 'Walenburgs Glorie', Aquilegia vulgaris.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen