• Bomen
  • Sierheesters & Struiken

Een boom hoeft niet gesnoeid te worden. Wil je de boom echter kleiner houden, dan is het verstandig om dit wel te doen. Houd daarbij het model van de boom in stand. Gebruik scherp snoeigereedschap. Zaag of knip een takje of een oog dat naar buiten is gericht. Zo ontstaat er lucht en licht in de boomstructuur.

De meeste bomen worden in de winter gesnoeid, want dan is de boom in winterrust. Er is bij een kale boom goed te zien wat gesnoeid kan worden. Om de specifieke vorm van leibomen te behouden is een sterke snoei aan te bevelen. Klik hieronder op jouw boom en lees hoe en wanneer je deze kan snoeien.

Alle lentebloeiende sierheesters worden direct na de bloei gesnoeid. Deze hebben namelijk in het jaar daarvoor de knoppen voorbereid. Ze bloeien dus op z'n vroegst op tweejarig hout.

Door uitgebloeide bloeiwijzen te verwijderen en (afhankelijk van het soort) takken terug te snoeien, worden de sierheesters tot krachtige groei aangezet. De nieuwe groei geeft de heester het volgend jaar de meeste bloemen. Kies hieronder jouw (sier)heester en lees hoe en wanneer je deze kan snoeien.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen