Bloeiende klimplanten om verliefd op te worden

Bloeiende klimplanten om verliefd op te worden

Tuinplanten | 25 maart 2021

Klimplanten zijn veelzijdiger dan veel mensen denken. Het is niet alleen een manier om de kale schutting, muur of pergola kleur te geven. Klimplanten zijn namelijk echte sfeermakers. Met hun felle kleuren bloemen, leuke besjes of heerlijke vruchten stelen ze de show in jouw tuin of op jouw (dak)terras of balkon. Wij zetten onze 7 grote liefdes op een rijtje.

1. Clematis

Misschien wel de meest populaire bloeiende klimplant is de clematis. De clematis is zeer geliefd door zijn uitbundige bloei in het begin van de zomer. Van grote tot kleine bloemetjes, in alle vormen en kleuren die je kan bedenken. Elke clematissoort is op zijn eigen manier speciaal. Zo blijft de clematis ‘Armandii’ het hele jaar groen, heeft de clematis ‘Ninon’ grote sneeuwwitte bloemen en kan de clematis montana wel 5 meter hoog worden. Kortom, een must-have voor elke bloemenliefhebber. Wat dacht je van de clematis tegen jouw buitenmuur? In één klap is jouw muur omgetoverd tot een kunstwerk. Help de plant wel met klimmen, doormiddel van een klimrek.

2. Passiebloem

Hou jij van tropische planten en bloemen? Dan is de passiebloem misschien wel wat voor jou. Deze exotische klimplant neemt met zijn blauwe, paarse en witte tinten jou mee op reis. Zet de Passiflora tegen de schutting voor jouw eigen vakantieparadijs. De klimplant kan wel 2 tot 4 meter hoog worden en trekt ook nog eens vlinders en bijen aan. Wat wil je nog meer?

3. Kamperfoelie

De kamperfoelie brengt een hoop vrolijkheid naar de tuin met de oranje en roze bloemen. Deze kleurrijke combinatie haalt echt het zomer gevoel naar jouw tuin. Van mei tot september kan je genieten van deze bloemen en de vlinders- en bijen die op hierop afkomen. In de herfst worden de bloemen vervangen door leuke donkerblauwe besjes. Het mooie van de kamperfoelie is dat het alleen blad verliest tijdens vrieskou. Het hele jaar dus groenplezier tegen je muur of pergola.

4. Blauwe regen

De blauwe regen geeft je een zee van bloemen tijdens de bloeiperiode tussen mei en juni. Deze klimplant wordt meters hoog en krijgt vele trossen met blauwe en paarse bloemen. De trossen kunnen tot wel 25 centimeter lang worden! De blauw regen is een slingerplant. De twijgen groeien alle kanten op om houvast te krijgen. Ga jij voor een romantische tuin met veel bloemen? Dan mag deze plant echt niet ontbreken!

5. Druivenplanten

Klimfruit in de tuin of op het balkon is heel erg populair. Deze leuke klimplant geeft niet alleen heerlijke vruchten, maar ook vrolijke bloemetjes. Geniet deze hele zomer van deze lieflijke bloempjes. Na de zomer zullen deze verwelken en ontstaan er trossen met heerlijk zoete druiven. Zet de druivenplant Vitis tegen de muur. Zo heb je een gekleurde muur waarvan je ook nog eens vruchten kan plukken.

6. Klimroos

Iedereen droomt toch weg bij de beelden van hoge klimrozen bij een romantisch balkon. De klimroos Roza is perfect om op het balkon in pot te planten. De plant wordt een paar meter hoog en brengt zo snel het hele balkon in liefdevolle sferen. De hele zomer kan je genieten van grote roze bloemen. En jij bent niet de enige. Dit is een van de favorieten van vlinders.

7. Klimhortensia

Houd jij van hortensia’s in de tuin? Denk dan eens aan het planten van een klimhortensia. Deze hortensia groeit overal en kan over de hele buitenmuur klimmen. In de zomer is het net alsof het sneeuwt met deze prachtige plant. De klimplant zit dan namelijk helemaal vol met witte bloemetjes. De Hydrangea anomala is een makkelijk plant omdat de takken makkelijk te leiden zijn en het weinig verzorging nodig heeft.

Ben jij al verliefd geworden op één van onze bloeiende klimplanten? Of wil je misschien nog meer klimplanten ontdekken? Bekijk dan ons kwaliteitsassortiment klimplanten.

Recente artikelen

Winter checklist:  maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar
De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom