Terrasplant: Lantana

Terrasplant: Lantana

De Lantana is een echte terrastopper! Een zeer rijke bloeier, een heerlijk kruidige bladgeur en verschillende vormen maken de plant ideaal voor op het terras. De zomerse kleuren van Lantana doen vrolijk aan en zorgen voor een zomerse gevoel. Ook de aantrekkingskracht die de plant heeft op vlinders en honingbijen geven de plant een hoge meerwaarde. De Lantana heeft een grote bloeicapaciteit, is makkelijk in de verzorging en de plant zorgt voor geur en kleur op het terras.

De oorsprong van de Lantana

Oorspronkelijk komt de Lantana uit tropische gebieden als Afrika, India en delen van Amerika. De Lantana valt onder de familie van de Verbenaceae, de ijzerhardachtigen. De bloemen van Lantana bloeien van binnen naar buiten en na de bloei ontstaan soms braamachtige besjes. De heerlijke en soms sterke geur trekt niet alleen de menselijke neus, maar ook veel vlinders, bijen en insecten aan. Het blad van de Lantana is wat ruw van structuur en aan de bloemstengels kunnen soms wat stekels zitten. De Lantana kan zowel als struikje en als een plant op stam groeien.

Verzorging Lantana

verzorging lantana

Hoe meer zon de Lantana krijgt hoe rijker de bloei zal zijn. Vanaf begin mei kan de Lantana op het terras gezet worden in een voedzame, goede potgrond. Zorg er wel voor dat de grond van Lantana nooit uitdroogt. Regelmatig water geven dus! Als je gebruik maakt van een sierpot moet er onderin een gat gemaakt worden met daarop wat scherven of hydrokorrels, zodat overtollig water weg kan lopen. Geef de plant 1x per 2 weken wat plantenvoeding. Als de uitgebloeide bloemen verwijderd worden, kan de plant geen vruchten vormen en al zijn energie gebruiken om nieuwe knoppen te vormen. Let op: de bladeren en onrijpe vruchten van Lantana zijn giftig bij inname.

Snoeitips Lantana

Wees niet bang om flink de heggenschaar of snoeischaar in de Lantana te zetten. Vooral wanneer de plant lange scheuten maakt en uit model raakt, kan de Lantana makkelijk gesnoeid worden.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen