Tuinplant: Gentiaan

tuinplant gentiaan

Droom weg bij de intens blauwe kleur en de mooie klokvormige bloemen van de prachtige gentiaan. Een rijkbloeiende vaste plant, prachtig voor in een bloempot of in de volle grond. De gentiaan (Gentiana) valt op door zijn compacte groei en rijke bloei. Vanaf juli tot en met oktober staat deze plant te pronken in de tuin!

Verzorging gentiaan

Gentiaan houdt van een plekje in de volle zon tot halfschaduw. Zet de gentiaan op een vochthoudende, beetje schrale grond voor de mooiste planten. Een mengsel van zand, klei, potgrond en steenslag kan je goed zelf maken voor gentianen in potten. Let er bij vorst op dat de grond niet verzadigd is met water. Dek gentianen dus af, maar zorg er wel voor dat de aarde goed kan doorluchten.

Gentiaan in de winter

Gentiaan in de winter

De gentiaan is goed winterhard en zal in de winter bovengronds afsterven en ondergronds in rust blijven. Om de gentiaan gezond en bloeirijk te houden is het belangrijk om hem met rust te laten. Lekker op zijn plekje laten staan dus. Geef in het voorjaar wat plantenmest aan de gentiaan om de bloei te bevorderen en heb je jaren plezier van deze bijzondere plant.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen