Tuinplant: Winterheide

Tuinplant: Winterheide

Prachtige winterbloeier

Wie wel eens op de heide komt voor een heerlijke wandeling herkent de Winterheide (Erica) direct. Een mooi tapijt van kleurige bodembedekkende planten met bloemetjes die in de koude maanden kleur geven. En wie wil nou niet in januari een beetje kleur in de tuin, op het terras of balkon? Winterheide is ook na de bloei groenblijvend, bodembedekkend en gemakkelijk in onderhoud.

Kleur in donkere dagen

Winterheide combineert ook prachtig met de Rhododendron, Azalea of Gaultheria. Deze planten komen uit de zelfde familie en hebben vrijwel dezelfde groeiomstandigheden en verzorging nodig. Zet ze in een groep bij elkaar in de border of in een bloembak op het terras of balkon.

Winterheide verzorgen

Heideplanten groeien bij voorkeur op een zure grond. Voeg tuinturf aan de grond toe of half verteerde coniferennaalden en zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. De makkelijke Winterheide doet het goed in de volle zon maar ook bij half schaduw. Verwijder af en toe de uitgebloeide bloemetjes door even je hand door de plant te halen. Dit zorgt ervoor dat de Winterheide mooi blijft.

Winterheide snoeien

Op de heide spelen schapen een belangrijke rol om de Winterheide kort te houden. Ze eten de topjes van de planten, een soort natuurlijke snoei dus.

Het korthouden van Winterheide in de tuin is dan ook een goed idee om de plant mooi te houden en lange houtige takken te voorkomen. Deze takken zijn minder mooi van vorm en missen hun mooie compacte bodembedekkende eigenschappen na verloop van tijd. Knip Winterheide ieder jaar nadat deze is uitgebloeid met een snoeischaar of heggenschaar. Door Winterheide te snoeien, blijft de plant jong, gezond en goed groeien. Door de snoei geeft de plant ook de volgende winter weer veel kleur in de tuin of op het terras.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen