Uitbundige azalea’s

Uitbundige azalea’s

Azalea's (Rhododendron), met name de bladverliezende heesters, groeien het liefst in halfschaduw, omdat de grond daar wat vochtig is. De Japanse, bladhoudende azalea's voelen zich ook thuis in half schaduw, maar kunnen ook heel goed in de volle zon staan. Het blad van deze struik is klein en daarom is er in de volle zon minder verdamping dan bij een groter blad.

Azalea Variëteiten

Azalea's zijn verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren zoals wit, roze en rood. Ook zijn er azalea's met een gemengde bloem met witte randen. De bloemvorm kan verschillen per variëteit. Zo kan een variëteit een fijne bloemvorm hebben, een enkele bloem of gevulde bloem of een grote bloemvorm.

Azalea standplaats

Azalea's verlangen een zure, humusrijke en voldoende vochtige standplaats. De grond kan je verbeteren door er tuinturf of zwarte veenaarde door te mengen. Bij gewone grond is meestal een halve zak tuinturf voldoende om de juiste zuurgraad te bereiken. Om een goede bodemstructuur voor de azalea te behouden, voeg je om het jaar wat tuinturf toe. Azalea's gedijen niet op kleigrond. Maar dat wil niet zeggen dat je geen azalea's op klei zou kunnen houden. Als je zorgt voor een plantgat dat vijf maal groter is dan de kluit en dat opvult met de juiste grond dan doet de plant het ook daar goed.

Snoeien

Aangezien azalea's op overjarige hout bloeien, mag je ze alleen direct na de bloei licht insnoeien. Als de plant echt veel te groot is geworden, kan je hem `s winters wat rigoureuzer snoeien. Dit geldt hoofdzakelijk voor bladverliezende azalea's. Je kan rustig duimdikke takken verwijderen: er verschijnen op het hout altijd weer genoeg ogen. De nieuwe scheuten zullen het volgende jaar echter geen bloemen dragen.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen