Snoeien de eikenbladhortensia

Snoeien de eikenbladhortensia

Snoeien |

Hydrangea quercifolia

De eikenbladhortensia (Hydrangea quercifolia) bloeit op éénjarig hout. Bloeien op éénjarig hout betekent dat de hortensia bloeit op de takken die hetzelfde jaar gevormd zijn.

Snoei de eikenbladhortensia in maart. Als de eikenbladhortensia te groot is geworden, of te veel verhout, dan kun je in maart drastisch terugsnoeien. De struik zal in de zomer weer uitgroeien met nieuwe takken en daarop meteen bloeien.

Ingevroren takken door vorst kunnen het beste na de winter tot op het levende hout terug gesnoeid worden. De uitgebloeide bloemen van de eikenbladhortensia kunnen in najaar en winter verwijderd worden. Snoei de hortensia nooit als het vriest.

Eikenbladhortensia verjongen

Ook een verjongingssnoei bij de eikenbladhortensia (Hydrangea quercifolia) kan het beste in maart worden uitgevoerd. Daarbij snoei je een gedeelte van de takken (stammen), verdeeld over de struik, terug tot op ca. 50 cm. Let er wel op dat je snoeit boven de eerste vertakking. Dit herhaal je in de volgende jaren, totdat je alle takken hebt gehad en de hele struik verjongd is.

Recente posts