De moderne tuin

De moderne tuin

Tuintrends |

Een moderne tuin met sfeer? Het kan!

Strakke lijnen en een losse en natuurlijk ogende beplanting zorgen voor een moderne tuin met sfeer en persoonlijke touch.

In onze moderne voorbeeldtuin tekenen de strak gesnoeide haag, leibomen en buxussen prachtig af bij de natuurlijk ogende beplanting in de borders. Deze bijzondere contrasten van verschillende vormen van planten, bomen en bloembollen zorgen voor een spectaculaire uitstraling van een moderne tuin.

In de onderstaande tuintips staan handige tuin-ideeën om deze moderne sfeer met een persoonlijk tintje toe te passen in iedere tuin, terras of balkon.

Rustige basistuin

Groepeer de planten, heesters en bloembollen in een smalle border rondom een rechthoekig gazon. Houd bij deze moderne tuin de basis rustig door de strakke lijnen van de haag, de leibomen en de strak gesnoeide buxussen en pak uit met spectaculaire kleuren van eenjarige planten en bloembollen ertussen in.

Voor op het terras of op het balkon kun je denken aan een aantal mooie rechthoekige bloempotten met bolvormige buxussen op een rij te zetten en deze te beplanten met bloembollen en eenjarige planten.

Schaduw in de tuin

Het gebruik van leibomen zorgt voor een natuurlijke schaduw op het terras en geven een mooie diepte aan de tuin. In de haag is een extra zitplek gemaakt in de vorm van een stenen bank aan een hoge muur, maar dit kan natuurlijk ook een mooie moderne tuinbank zijn, die de lengte van de schutting of erfafscheiding mooi opbreekt.

Strakke vormen en spectaculaire kleurencombinaties

De opvallende kleurencombinatie in onze voorbeeldtuin van gele bloemen en blauwe bloemen spreekt, maar iedere kleur kan natuurlijk worden toegevoegd. Stel je deze moderne tuin eens voor met verschillende tinten geel. En wat te denken van vurige oranje bloemen gecombineerd met spectaculaire donkerpaarse bloemen en planten met zeer donker blad voor een zeer originele uitstraling. Met bloembollen en eenjarige planten kun je deze moderne tuin er ieder jaar anders uit laten zien!

Recente posts