Op vakantie in jouw tropische Bali tuin

Op vakantie in jouw tropische Bali tuin

Tuintrends |

Waarom zou je helemaal op vakantie gaan naar Bali? Met een Bali tuin kun je elke dag genieten van een vakantievibe. Deze tropische tuin combineert een zonnige energieke sfeer met een rustgevend gevoel. De juiste planten, kleuren en vormen brengen je in één keer naar het exotische eiland. Wij helpen je om je tuin in te delen als een tropisch resort.

Rustgevende kleuren

Bali staat bekend om zijn tropische regenwouden, witte stranden en blauwe zee. Laat deze rustgevende kleuren ook terugkomen in de Bali tuin. De houttinten van de jungle zie je terug in de tuinomheining en aankleding. Denk bijvoorbeeld aan een schutting met bamboemat of een houten pergola. Daarnaast kun je ook kiezen voor een houten terras of pat. Wat perfect bij het Bali gevoel past zijn houten palen met een hangmat eraan. De ideale plek om lekker rustig een boek te lezen tijdens de zomer. De witte hangmat en eventueel witte bloempotten brengen de kleur van het zand terug. Zet in de bloempotten lichte siergrassen en of paarse mangave voor een tropisch zandstrand. Een verkoelende duik mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een zonnige vakantie. Doe dit in je eigen zwemvijver. Om het nog meer subtropisch te maken, kleed je de vijver aan met exotisch waterplanten en een mini waterval. Zuurstofplanten zijn onmisbaar voor de gezondheid van de vijver. Deze planten houden de algen weg en daardoor het water helder. Mocht je een koivijver willen maken, zet dan jouw zuurstofplanten in een apart bassin. Koikarpers eten namelijk de planten allemaal op. Ga je voor een zwemvijver? Houd dan de regel 1 bosje zuurstofplanten per 1000 liter water aan. Zo zwem je altijd in een frisse en schone vijver. In het midden mag een waterlelie natuurlijk niet ontbreken. Deze bloem geeft kleur en vrolijkheid aan de vijver. De randen van de vijver werk je weg met oever- en moerasplanten. Neem mooie exotische planten zodat jouw vijver meegaat in het Bali thema.

Planten maken het verschil

In de Bali tuin horen tropische planten en vrolijke bloemen. Begin bij het geraamte van de tuin. Bamboe kan goed gebruikt worden als tuinomheining. Zeker de niet-woekerende bamboe fargesia is hier perfect voor. Plant deze tegen de schutting aan of maak hoekjes in de tuin. Deze bamboesoort zal nooit wild gaan groeien. Daarnaast zijn palmen een belangrijke toevoeging aan je tuin. De planten veranderen jouw tuin in een tropisch vakantieoord. In combinatie met bananenplanten is het net alsof je echt in Bali bent. De ondergrond van de tuin wordt een strak gazon met natuurlijke lijnen. Dit past heel mooi bij de tropische beplanting en loopt over in elkaar. Over het gazon maak je paadjes naar de vijver, een zitgedeelte en het strand. Lang de randen van het pad maken we het gezellig met varens, tuinbromelia’s en mangave voor een exotisch effect.

Verder zien we veel Bali tuinen met patio’s of pergola’s. Deze zijn ideaal voor een beetje afkoeling tijdens een warme zomerdag. Het hout van de pergola of patio kan wel wat extra kleur gebruiken. Die kleur kan je aanbrengen met een likje verf, maar wij doen het liever met bloeiende planten. Denk bijvoorbeeld aan bloeiende klimplanten zoals de Clematis of de Passiflora. Dit zijn klimplanten met een tropisch tintje. De bloemen kun je ook mooi als decoratie gebruiken, bijvoorbeeld op tafel of in je cocktail. Daarnaast is een fuchsia in hangpot erg leuk voor aan de randen van de pergola.

Wil jij aan de slag gaan met jouw Bali tuin? Bekijk dan nu ons uitgebreide tuinplanten assortiment en bestel jouw favorieten.

Recente posts