Bloembollen planten in pot

Bloembollen planten in pot

Heb je een balkon, een terras of dakterras? Overweeg dan eens om bloembollen in pot te planten! Bakker.com maakte speciaal voor jou een selectie van bloembollen voor balkon en terras. En in het voorjaar blijf je er verwonderd naar kijken…als spruitje boven de grond, net ontloken of in volle bloei. Het ultieme lente-gevoel!

Bloembollen planten in pot

Het beste is om bloembollen te planten in de periode van september tot en met december. Maar wacht niet te lang, bloembollen planten kan niet meer als het vriest. De vuistregel is als volgt: de pot waarin je bollen gaat planten moet minimaal drie keer de hoogte van de grootste bloembol hebben, anders is er te weinig ruimte voor de bollen om tot bloei te komen.

Lees hieronder hoe je bloembollen in potten plant:

Stap 1) Onderin de pot gaan potscherven, grind of hydrokorrels. Als de pot buiten staat, zorg dan dat er enkele gaten in de bodem zitten voor de afwatering.

Stap 2) Vul de pot verder af met potgrond.

Stap 3) Druk de bloembollen zachtjes in de grond, ongeveer 3 x de hoogte van de bol diep, met de punt naar boven. Bollen in potten en bakken mogen best dicht tegen elkaar aan staan, dat geeft een mooi effect.

Stap 4) Over de bloembollen gaat nog een laagje potgrond en druk dit stevig aan.

Stap 5) Geef voldoende water, zodat de bloembol wordt aangemoedigd om te gaan wortelen. Bloembollen in pot drogen wel iets sneller uit, dus vergeet niet om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

Verzorging bloembollen in pot

Bloembollen in pot kunnen gedurende de winter gewoon buiten blijven staan. Sterker nog, deze winterslaap hebben ze nodig om in het voorjaar te kunnen ontwaken. Gaat het streng vriezen, dan kan je de bloembollen beschermen door een bescherm hoes of noppen folie om de pot te doen. Sneeuw daarentegen is geen probleem, want sneeuw isoleert tegen vorst waardoor bloembollen tegen de kou worden beschermd. Het leuke van bloembollen in pot is dat ze eerder bloeien dan het zomergoed. Vroeg in het seizoen omringt je je met kleur!

Welke bloembollen doen het allemaal goed in potten?

Welke bloembollen doen het goed in potten?

In feite kunnen alle soorten bloembollen in potten worden geplant. Het is mogelijk om een mix van bloembollen te planten of om meerdere bloembollen te planten van een soort. Lage soorten bloembollen zijn voor potten en bloembakken ideaal, want deze zijn niet zo gevoelig voor wind.
Bakker.com zet een aantal geschikte lage bloembollen op een rijtje:

Galanthus (sneeuwklokje), Anemone, Crocus, Iris Reticulata, Muscari (blauwe druifjes) Hyacint, Narcis en Tulp.

Maar een bijzondere tulp zoals de Greigii tulp in combinatie met planten met groene bladen is ook prachtig.

Geschikte bloempotten voor bloembollen in pot

In feite zijn alle bloempotten geschikt om bollen in te planten, als hij maar voldoende diep is en er gaten onderin zitten zodat het water weg kan lopen. Populaire potten om bloembollen in te planten zijn terracotta potten, zinken emmers en rieten manden. Maar ook voor diegenen met een moderne smaak kunnen bloembollen in pot een mooie aanvulling zijn. Kijk eens bij onze robuuste potten van TS Static of laat je inspireren door onze gehele collectie buitenpotten.

Lasagnebeplanting in pot

Lasagnebeplanting, ook wel etagebeplanting genoemd, kan zowel in potten als in de volle grond. Deze techniek houdt in dat je verschillende lagen bloembollen onder elkaar plant, onderin de bloembollen die als laatste bloeien en bovenin de bloembollen die als eerste bloeien. Denk aan drie of vier lagen, net als bij een Italiaanse lasagne. Diepe potten lenen zich uitstekend voor lasagnebeplanting. Het voordeel van deze techniek is dat je extra lang kunt genieten van het resultaat, omdat de bloembollen om beurten tot bloei komen. We leggen stap voor stap uit hoe lasagnebeplanting in pot werkt:

Stap 1) Onderin de pot gaan potscherven, grind of hydrokorrels. Als de pot buiten staat, zorg dan dat er enkele gaten in de bodem zitten voor de afwatering.

Stap 2) Vul de bodem van de pot met potgrond.

Stap 3) Duw de eerste laag bloembollen zachtjes onderin de pot met de puntjes van de bloembollen omhoog. Doe er vervolgens weer een laag potgrond bovenop.

Stap 4) Daarna volgt de volgende laag bloembollen.

Stap 5) Doe er weer een laag potgrond op.

Stap 6) Plant vervolgens de laatste laag bloembollen.

Stap 7) Maak af met een laagje potgrond en druk stevig aan.

Lasagnebeplanting in pot

Of bekijk onze video waarin de etagebeplanting duidelijk wordt uitgelegd:

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen