Bloembollen voor binnen

Bloembollen voor binnen worden ook wel kamerbollen genoemd. Ze fleuren al vroeg in het seizoen jouw huis op met frisse kleuren en heerlijke geuren. Zet ze in het na ontvangst in de woonkamer of in de keuken voor een extra vroeg lentegevoel in huis! Bloembollen voor binnen zijn bijvoorbeeld imposante amaryllissen, heerlijk geurende hyacinten en een droogbloeiende Colchicum.

Verzorgen van bloembollen voor binnen

Bloembollen voor binnen in huis laten bloeien is zeer gemakkelijk. Plant bloembollen voor binnen direct na ontvangst, dan bloeien ze al na 3 tot 6 weken. Wil je rond de jaarwisseling bloemen? Zet de bloembollen voor binnen (kamerbollen) dan half november in de aarde of op water. Afhankelijk van wanneer je de bloembollen in huis zet, kunnen ze bloeien tot het einde van het voorjaar.

Bloembollen voor binnen, hoe?

Kijk hieronder voor de verschillende manieren om bloembollen te laten bloeien in huis:

Hyacinten (Hyacinthus) in de woonkamer

  • Hyacinten op water - zet de hyacinten zo snel mogelijk na ontvangst in een hyacintenglas met water. Zorg dat het water de bol net aan niet raakt. Plaats het hyacintenglas met de bol nu in een donkere ruimte bij ongeveer 10-12 °C. Bijvoorbeeld in de kelder. Na een tijdje zijn de wortels flink gegroeid en komt de knop tevoorschijn. Als de knop zo'n 4 cm lang is, kan de hyacint naar een lichte en vrij koele kamer verhuizen. Zet de hyacint in de warme huiskamer als de bloemknop helemaal uit de bol gegroeid is. Na ongeveer drie weken wordt het wachten beloond met de eerste bloemen!
  • Hyacinten in pot - plant de hyacinten in een bloempot of een schaal met verse potgrond. Laat de bloembol iets boven de grond uitsteken. Dek af met decoratief mos of bijvoorbeeld fijne boomschors, zodat de bloempot er meteen aantrekkelijk uitziet. Zet de hyacinten weg in een donkere ruimte bij ongeveer 10-12 °C. Geef de hyacinten regelmatig een beetje water. Behandel de hyacinten verder zoals beschreven bij hyacinten op water.

Colchicum (Herfststijloos) in de woonkamer

De bijzondere Colchicum bloeit prachtig met opvallend grote bloemen zonder dat er water of aarde aan te pas komt. De Colchicum kan dus eenvoudig als droge knol, zonder water en aarde, op een lichte en warme vensterbank gelegd worden. Al snel zullen de sierlijke bloemen verschijnen! Let op, de Colchicum is giftig en mag niet door mensen of dieren gegeten worden. Na de bloei kan de winterharde Colchicum knol in de volle grond in de tuin of in een buitenpot geplant worden. Kijk voor meer informatie bij de betreffende Colchicum in onze webshop.

Amaryllis (Hippeastrum) in de woonkamer

  • Amaryllis in pot - Een amaryllis kan heel makkelijk in huis in bloei komen. Kies een stevige binnenpot en leg onderin de pot een laag potscherven of hydrokorrels en vul af met verse potgrond. Laat ongeveer een derde van de amaryllisbol boven de grond uitsteken. Zet de amaryllis direct op een lichte en warme plek en geef de bloembol meteen wat water (probeer niet op de bol te gieten). Geef de eerste tijd de amaryllis weinig water. Pas als de bol gaat groeien, kan je wat meer water geven. Geef nu ook regelmatig plantenvoeding in het gietwater. Zet de plant tijdens de bloei wat koeler, dan zal de amaryllis nog langer mooi blijven.
  • Amaryllis als droge bol - de amaryllis kan net als de Colchicum ook eenvoudig als droge bol in de woonkamer tot bloei komen. De amaryllisbol heeft zoveel kracht in de bol zelf dat deze zonder water of aarde kan bloeien! Leg de amaryllisbollen voor gebruik eerst een dagje in een emmer water en leg de bollen dan op een mooie decoratieve schaal samen met wat mos of leuke keitjes. Je geduld wordt beloond!
  • Amaryllis op water - Zet de amaryllisbol in een speciaal amaryllisglas, zodanig dat de bol net boven het water hangt. Plaats de amaryllis op water direct op een lichte en warme plek in de woonkamer. Houd het waterniveau ongeveer gelijk en ververs het water als het troebel kleurt.


Kijk voor meer informatie bij de betreffende amaryllis in onze webshop.

Voor in huis (en in de tuin) zijn er in vanaf november tot maart ook bloembollen op pot te koop. Wanneer je de bollen op pot in de warme huiskamer zet, schieten de vrolijke en geurende bolbloemen uit het potje! Deze voorgetrokken bloembollen in pot bloeien in huis ongeveer twee weken lang en halen het ultieme lentegevoel in huis. Zorg dat de potkluit niet uitdroogt en geef regelmatig water (niet op de bol). Extre voeding is niet nodig, de meeste voeding is al in de bloembol aanwezig.

Vanaf januari kunnen de bloembollen op pot ook buiten gezet worden. Leuk voor in de border, in bloempotten of bloembakken. Door de dan nog lage temperaturen buiten bloeien de bloembollen wekenlang. Prachtig!

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen