De groene basis van je tuin

De groene basis van je tuin

Het hele jaar door een mooie tuin!

De basis van je tuin bestaat uit groenblijvende beplanting, ook wel de groene basis of het groene geraamte genoemd. De groene basis geeft je tuin body en diepte, maar het bepaalt ook de sfeer in je tuin. Denk bij het groene geraamte bijvoorbeeld aan hagen, bomen en heesters. Deze zijn door het groenblijvende blad onmisbaar in de tuin en ze hebben ieder hun eigen functie. De rest van de beplanting kun je afwisselen, maar de groene basis blijft. Een mooie boom breekt bijvoorbeeld het zicht en zorgt voor schaduw, hoogte en diepte. Hogere heesters zorgen voor extra beschutting en privacy in de tuin. Wissel deze af met lagere heesters en wintergroene planten en maak hiermee je tuin verrassend en spannend, het hele jaar door!

Populaire planten voor je basis tuin

Populaire hagen voor het groene geraamte zijn bijvoorbeeld: Buxus, Taxus, haagbeuk en Liguster. Groenblijvende planten zoals Prunus, hulst, Japanse hulst, bamboe, Rhododendron en coniferen geven body aan je tuin. Met behulp van hoge en lagere hagen kun je de tuin in ruimtes opdelen, wat een spannend effect geeft!

Verschillende tinten groen

Laat in de groene basis verschillende tinten groen terugkomen. Door af te wisselen met planten met fris lichtgroen en donkergroen blad zorg je voor diepte en afwisseling die je tuin nog meer vorm geeft. Ook door de jaargetijden heen verandert de kleur van de bladeren van de verschillende planten. Zo blijft je tuin het hele jaar door groen!

De groene basis van je terras of balkon

Heb je geen tuin maar wel een terras of balkon? Met groenblijvende heesters zoals buxus of Japanse hulst in een mooie bloempot op het balkon of terras, kun je ook het hele jaar door genieten van een groen uitzicht.

Variëren in beplanting

Probeer, wanneer je je groene basis aanlegt, ook met hoogteverschillen te werken. Je kunt voor hoge struiken of coniferen kiezen, maar je kunt ook afwisselen in de hoogte van de beplanting in je borders. Met alleen maar planten met dezelfde hoogte wordt het al snel een beetje saai. Maak een lijstje met favoriete planten en deel ze in groeihoogte in. Heesters (behalve de Rhododendron) kun je ook in de gewenste hoogte snoeien. De beplanting van de tuin bepaalt voor een heel groot deel de sfeer in de tuin. Dus kies voor bomen, hagen en heesters die passen in de stijl, vorm en kleur van jouw tuin.

Terras, border, tuinpad en vijver

Ook een terras, border, tuinpad en vijver geven extra structuur aan je tuin. Samen met het groene geraamte leg je met deze elementen de basis voor een mooie tuin. Of je nu kiest voor een tuinontwerp met strakke lijnen voor een moderne sfeer of mooie glooiende lijnen voor een natuurlijkere look. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Invullen van de groene basis

Als de basis staat, is het een kwestie van invullen. Wil je een mooie volle border met prachtige hortensia’s? Of juist een speelse mix van kleuren en vormen door elkaar heen? Alles kan! Door het jaar heen laat je het groene geraamte nog extra stralen door het te combineren met bijvoorbeeld voorjaarsbloeiende en zomerbloeiende bloembollen, zomerbloeiers en wintergroene planten.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Nu bestellen