Garantie & kwaliteit

100% garantie voor groenproducten

Onze groenproducten zijn met de grootst mogelijke zorg gekweekt. Er gaat speciale aandacht naar de ontwikkeling en de groei van wortel tot plant.

Zo ben je er zeker van dat de producten die je in huis haalt kerngezond zijn.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie.

  • Tot 5 jaar groei- en bloeigarantie
    Op alle vorstbestendige vaste planten, struiken, bomen, rozen en hagen die een paar jaar nodig hebben om te volgroeien, ontvang je vijf jaar groei- en bloeigarantie.
  • Tot 1 jaar groei- en bloeigarantie
    Op alle winterharde vaste planten, struiken, bomen, rozen en hagen ontvang je één jaar groei- en bloeigarantie, tot het einde van de eerste bloeiperiode van het product.

    Op alle andere geleverde producten ontvang je één jaar garantie.

Vorstschade
Schade aan producten door vorst (wanneer je een niet-winterharde plant toch buiten in de vorst laat staan) valt buiten de garantievoorwaarden.

Kwaliteitsbloembollen van Bakker.com

Bloembollen keuringsdienst en Nederlandse Algemene Keuringsdienst
Alle bloembollen en knollen, zoals bv. tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen, zijn gekeurd door de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) of de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK). Deze keuring gebeurt op het land bij de kweker. De bollen moeten kerngezond en rasecht zijn om goedgekeurd te worden.

De bloembollen worden onder andere beoordeeld op kwaliteit, soort- en kleurechtheid, formaat en gezondheid. Op deze manier kunnen we garanderen dat bij Bakker.com bestelde bloembollen zullen bloeien. We bieden ook een groei- en bloeigarantie.

Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection

Bakker is lid van de Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection en hoort daarmee tot de beste leveranciers van bloembollen en vaste planten. Alle geleverde bloembollen en vaste planten zijn van een dusdanig hoge kwaliteit dat wij er een 100% bloeigarantie bij geven aan onze klanten.

De bollen worden o.a. beoordeeld op kwaliteit, soort- en kleurechtheid, formaat en gezondheid. Op deze manier kunnen wij je garanderen dat de bloembollen die jij bij Bakker.com bestelt zullen uitkomen, en geven wij ook op dit product tot 1 jaar groei- en bloeigarantie.

De kwaliteit van bomen en heesters

Wij leveren 2 groepen bomen en heesters: de vollegrondsproducten en de bomen en heesters geteeld in containers.

Vollegrondsproducten
De vollegrondsproducten worden bij de tuinder uit de volle grond gehaald en schoongemaakt. Deze houtige gewassen zijn dan in rust en worden in koelcellen bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid bewaard. De temperatuur in de koelcel is per plantensoort verschillend en is de meest optimale temperatuur voor het ruststadium van de betreffende soorten. Daardoor wordt bereikt dat deze gewassen pas weer tot groei komen bij de klanten.

In containers gekweekt
De bomen en heesters in containers worden bij de tuinder bewaard onder de meest optimale omstandigheden, totdat deze producten worden besteld. Zij worden dan naar Bakker gebracht en zo snel mogelijk aan de klanten geleverd. Het voordeel van deze bomen en heesters in container is dat ze het hele jaar geplant kunnen worden. Ook hier worden tijdens de hele bewaarprocedure door Bakker steeds kwaliteitscontroles uitgevoerd.

Kwaliteit van de vaste planten
We leveren 2 soorten vaste planten, de vollegrondsplanten en planten die gekweekt zijn in containers.

Vollegrondsplanten
De vollegrondsplanten worden bij de tuinder uit de volle grond gehaald en schoongemaakt. Deze gewassen zijn dan in rust en worden in koelcellen bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid bewaard.

Planten gekweekt in containers
De planten in containers worden bij de tuinder bewaard onder de meest optimale omstandigheden, totdat de planten worden afgeroepen. Zij worden dan naar Bakker gebracht en worden zo snel mogelijk aan de klanten geleverd. Het voordeel van deze planten is dat ze het hele jaar geplant kunnen worden.

Kwaliteit van onze zaden

Het zaad is gecertificeerd door de NAK tuinbouw, dat is de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor Tuinbouwproducten, de officiële dienst in Nederland die dit controleert en uitvoert voor alle zaadbedrijven.

Het proces van zaadwinning is een tijdrovend en nauwkeurig proces. Onze speciaal geselecteerde leverancier van het zaad is hiervoor gecertificeerd. Het zaad is gedroogd en ontdaan van allerlei los plantenmateriaal, waarna het wordt verpakt.

De zaden die Bakker levert, voldoen dus aan de hoge eisen voor het behoud van kiemkracht en de zuiverheid van soorten. 

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen