Garantie & kwaliteit

Welke garantie wordt er bij de producten gehanteerd? 

Onze groenproducten zijn met de grootst mogelijke zorg gekweekt. Er gaat speciale aandacht naar de ontwikkeling en de groei van wortel tot plant. Zo ben je er zeker van dat de producten die je in huis haalt kerngezond zijn.
Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie.

 • Op alle bloembollen en zaden heeft de klant 1 jaar groei- en bloeigarantie.
 • Op alle kamerplanten, vaste tuinplanten, struiken, bare rooted en bomen heeft de klant  6 maanden groei- en bloeigarantie.


Vorstschade
Schade aan producten door vorst (wanneer je een niet-winterharde plant toch buiten in de vorst laat staan) valt buiten de garantievoorwaarden.

Wat zijn de garantie voorwaarden?

We vinden het natuurlijk vervelend als een product niet voldoet. Om aanspraak te maken op garantie is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt via de Support knop onderaan deze pagina. In overleg zullen we dan op zoek gaan naar de beste oplossing. Voeg graag een foto toe aan het contactformulier. Zo kunnen wij sneller een passende oplossing bieden. Zijn de producten niet meer in je bezit doordat deze zijn weggegooid, dan kunnen wij helaas geen garantie meer bieden.

Aan welke kwaliteitseisen voldoen de bloembollen van Bakker.com?

Bestel A-kwaliteit bloembollen bij Bakker.com met 100% groei- en bloeigarantie. Al onze bollen hebben het keurmerk van de Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection. Onze bollen hebben ook de grootste bolmaat. Zo produceren ze de grootste bloemen.

Meer weten over de kwaliteit van Bakker.com producten? Klik dan hier

Is er een certificaat nodig voor bollen als ik deze meeneem/opstuur naar het buitenland? 

Per land is het verschillend of en welk certificaat er nodig is. Wij leveren geen certificaten mee.

Is Bakker.com lid van de Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection?

Bakker is lid van de Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection en hoort daarmee tot de beste leveranciers van bloembollen en vaste planten. Alle geleverde bloembollen en vaste planten zijn van een dusdanig hoge kwaliteit dat wij er een 100% bloeigarantie bij geven aan onze klanten.

De bollen worden o.a. beoordeeld op kwaliteit, soort- en kleurechtheid, formaat en gezondheid. Op deze manier kunnen wij je garanderen dat de bloembollen die jij bij Bakker.com bestelt zullen uitkomen, en geven wij ook op dit product tot 1 jaar groei- en bloeigarantie.

Meer weten over de kwaliteit van Bakker.com producten? Klik dan hier

Wat is de kwaliteit van de bomen en heesters?

Wij leveren 2 groepen bomen en heesters: de vollegrondsproducten en geteeld in containers.

Vollegrondsproducten
De vollegrondsproducten worden bij de tuinder uit de volle grond gehaald en schoongemaakt. Deze houtige gewassen zijn dan in rust en worden in koelcellen bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid bewaard. De temperatuur in de koelcel is per plantensoort verschillend en wordt in de meest optimale temperatuur, voor het ruststadium van de betreffende soorten, gehouden. Daardoor wordt bereikt dat deze gewassen pas weer tot groei komen bij de klanten.

In containers gekweekt
De bomen en heesters in containers worden bij de tuinder bewaard onder de meest optimale omstandigheden, totdat deze producten worden besteld. Zij worden dan naar Bakker.com gebracht en zo snel mogelijk aan de klanten geleverd. Het voordeel van deze bomen en heesters in container is dat ze het hele jaar geplant kunnen worden.

Bij Bakker.com controleren we meerdere keren per dag de kwaliteit van al onze planten. We zorgen ervoor dat ze de juiste aandacht krijgen, zodat ze bij jou thuis, in de tuin of op een andere plek goed tot hun recht komen.

Wat is de kwaliteit van de zaden?

Het zaad is gecertificeerd door de NAK tuinbouw. Dit is de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor Tuinbouwproducten, de officiële dienst die in Nederland dit controleert en uitvoert voor alle zaadbedrijven.

Het proces van zaadwinning is een tijdrovend en nauwkeurig proces. Onze speciaal geselecteerde leverancier van het zaad is hiervoor gecertificeerd. Het zaad is gedroogd en ontdaan van allerlei los plantenmateriaal, waarna het wordt verpakt.

De zaden die Bakker.com levert, voldoen dus aan de hoge eisen voor het behoud van kiemkracht en de zuiverheid van soorten.

Wat is de kwaliteit van kamerplanten?

Onze kamerplanten worden gekweekt bij onze kweker. Dit gebeurt met de grootste zorg en hoogste standaarden. De levensduur van onze kamerplanten varieert per plantsoort. Kamerplanten met bloem(en) hebben speciale karakteristieken en bloeiperiodes. Voor meer informatie verwijzen we je door de productpagina van de desbetreffende plant. De snelste weg is door deze op te zoeken via de zoekbalk bovenin onze website. 

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Deutschland Deutschland
 4. France France
 5. Nederland Nederland
 6. Österreich Österreich
 7. Schweiz Schweiz
 8. Suisse Suisse
 9. United Kingdom United Kingdom