Lelies verzorgen

De lelie (Lilium) is prachtig in de tuin. Maar ook op het terras of balkon in een ruime pot of kuip is deze bolbloem een mooie verschijning! In de border gecombineerd met andere tuinplanten, in een plantenbak of als snijbloem in de vaas, deze makkelijk te verzorgen bloembol trekt de aandacht! Lelies verzorgen is eenvoudig, met een klein beetje aandacht word je zeker beloond met de mooiste bloemen!

Lelies planten

Het verzorgen van lelies begint bij het planten. Deze zomerbloeiende bloembol plant je in het najaar of in het voorjaar en bloeit in de zomer. Van september tot december (mits het niet vriest) kunnen de leliebollen de grond in. In het voorjaar kunnen de leliebollen het beste tussen april en juni geplant worden. Plant de leliebollen met het neusje naar boven, ongeveer twee keer zo diep als de bloembol hoog is, en geef na het planten meteen water. Kijk hier verder voor meer informatie en tips over het planten van lelies.

Lelies water geven

Na het planten van de leliebollen is het belangrijk om goed water te geven. Hierdoor zullen de bloembollen goed wortelen. Hoe eerder ze sterke wortels aanmaken, hoe beter de bloembollen bestand zijn tegen kou en in de herfst en winter. Houd ook in de lente de aarde vochtig, maar niet te nat. Omdat lelies een kale bol hebben, zijn ze minder goed bestand tegen extreme droogte en een teveel aan vocht. Geef alleen water als de aarde droog aanvoelt. Lelies kunnen tijdens de bloei ook wel wat water gebruiken.

Lelies bemesten

Lelies kunnen in het najaar ook wat extra bloembollen mest gebruiken. Gebruik speciale biologische bloembollen mest. Hierin zitten exact de juiste hoeveelheden aan organische voedingsstoffen die zorgen voor sterke bloembollen en een rijke bloei. Lees hier verder voor meer informatie over het bemesten van bloembollen.

Leliehaantje

Het leliehaantje is een kevertje van ongeveer zeven millimeter lang. Hij is te herkennen aan zijn rode rug en kan ernstige schade aan de leliebloemen en bladeren toebrengen. Als de lelies zo'n 15 cm hoog zijn gegroeid kunt u ze behandelen met 100% natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen bladinsecten.

Lelies verzorgen in potten

Lelies kunnen ook prima in een ruime bloempot of plantenbak voor op het terras of balkon geplant worden. Gebruik voor bloembollen in een pot goede en verse potgrond. Potgrond is een mengsel van natuurlijke grondstoffen, is luchtig en het houdt water goed vast. Perfect om lelies in bloempotten goed te laten groeien en bloeien. Geef de planten in een pot wel wat vaker water dan geplant in de volle grond.

Lelies in de vaas

Door de imposante en krachtig gevormde bloemen van de lelie staat er echt wat in huis! De lelie bloeit rijk, dus een paar bloemen plukken uit eigen tuin kan prima. Zet ze met een paar ander bloemen en takken uit de tuin in een vaas. Veel meer hebben lelies niet nodig. Hou je niet van de leliegeur? Kies dan Aziatische lelies. Deze ruiken veel minder dan andere leliesoorten. Snijd de stelen van de lelies schuin af en zet ze in een schone vaas met water. Lelies verzorgen in een vaas is niks anders dan een keer per week het water verversen of als het troebel wordt.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen