Tulpenbollen planten

Tulpenbollen planten

De tulp is zeer geliefd en één van de bekendste bloembollen ter wereld. Dit is het moment om tulpenbollen te planten. Zo kan je er in de lente lekker van genieten.

Wanneer tulpenbollen planten?

Tulpenbollen plant je tussen september en december. Tulpen houden van oorsprong van droge zonnige plekken en zullen daarom het beste bloeien op een soortgelijke plek.

Tulpenbollen planten in potten

Tulpenbollen planten in potten

Plant tulpen in potten en zet ze op het (dak)terras of balkon. Of gezellig bij de voordeur. Je kan voor één kleur gaan of verschillende soorten. We hebbenkant-en-klare tulpenmixen. Lekker makkelijk. Je kan ook zelf combinaties maken. Begin met het plaatsen van potscherven of hydrokorrels onderin en vul de pot verder met aarde. Zorg ervoor dat er gaten onderin de pot zitten voor de afwatering. Plant de grootste bloembollen altijd onderop, dek ze af met aarde en plant dan de kleinere bollen. Iedere bol moet 2 x zo diep geplant worden als hij hoog is. De pot kan helemaal vol gezet worden voor een uitbundig resultaat. Omwikkel de potten met noppenfolie om ze tegen vorst te beschermen.

Wanneer bloeien tulpen?

De bloeiperiode loopt van maart tot en met mei, met een piek in mei wanneer bijna alle soorten bloeien. Mei is dan ook met recht de maand van de tulp.

Soorten tulpen

Tulpen zijn in bijna in iedere kleur verkrijgbaar. Behalve de veredelde tulp kent men ook de 'botanische tulp'. Botanische tulpen hebben kleinere bloemen en blijven meestal laag. Deze soort kan op een rustige plek verwilderen en kan jarenlang blijven staan.

Tulpen combineren

Tulpen combineren

Een bonte mix van diverse tulpen in een border komen veel voor, maar tulpen kunnen ook als subtiel accent worden gebruikt. Een grote groep zwarte tulpen is bijvoorbeeld erg stijlvol. Als je diverse tinten met elkaar wilt combineren, let dan op voor het grote contrast tussen warme en koude kleuren. In de tuin wordt deze combinatie vaak al snel onrustig. Bekijk onze tulpenmixen.

Leuke tulpenweetjes

  • In de 17e eeuw werden tulpen zeer exclusief en populair handelswaar. De bloembollen waren zelfs zo exclusief dat ze omgerekend in gram evenveel waard waren als goud. Deze periode wordt ook wel ‘tulpenmanie’ genoemd.
  • De tulp is de meest geteelde bol in Nederland. Op bijna de helft van alle bollenvelden staan tulpen.
  • Er bestaan ook meerbloemige tulpen met wel 3-5 bloemen per bol. Dit zijn uitstekende snijbloemen.

Tulpenbollen bestellen

Geniet in de lente van tulpenbollen! Plant ze daarom nu. Al onze tulpenbollen hebben de A-status van Holland Selection. Zo hebben wij de beste bollen én geven wij 100% bloei- en groeigarantie.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen