Urban gardening

Urban gardening

Je hebt echt geen grote tuin nodig om zelf groente en fruit te telen, want de meeste soorten groeien ook goed in potten. Sterker nog, een terras of balkon is ideaal voor het telen van groente en fruit, omdat de grond sneller opwarmt waardoor de zaadjes en plantjes eerder groeien. Een ander voordeel is dat groente en fruit in potten veel minder kwetsbaar zijn voor plagen. Let’s get started!

Deze producten zijn zeer geschikt voor het telen in potten:

  • Tomaten
  • Aardbeien
  • Bonen
  • Worteltjes
  • Peultjes
  • Radijs
Juiste pot

Kies de juiste pot

Groenten en fruit kan je in een pot planten of zelf kweken door ze in een pot te zaaien. Zet grote soorten in een pot van vijftig centimeter hoog en vijftig centimeter in doorsnee, kleine soorten passen in potten van 25 bij 25 centimeter. Bedenk wel dat hoe kleiner de pot is, hoe vaker je de plant water moet geven. Verder is het van belang dat de pot voorzien is van gaatjes in de bodem voor de afvoer van overtollig water. Kijk hier voor onze collectie buitenpotten.

Grond

Het is belangrijk dat de grond in de potten de juiste samenstelling heeft. Dit hangt vaak samen met de soort groente die je wilt verbouwen. Meestal kan je potgrond gebruiken. Voor een aantal groenten is het daarnaast belangrijk dat de grond tijdens het groeiseizoen 1 à 2 keer aanvullend wordt bemest.

Moestuinbak

Moestuinbak

Ook op een balkon of terras kan je met gemak een moestuinbak plaatsen. Heb je er een met weinig vakken kies dan voor planten die je:

-Veel gebruikt
-Snel groeien
-Duur zijn in de winkel, denk aan kruiden
-Makkelijk te telen zijn

 

Veel moestuin-plezier!

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen