Biologische planten en bloembollen

Biologische planten en bloembollen

Bloembollen |

Ben jij altijd opzoek naar manieren om de natuur een handje te helpen? Dan passen biologisch gekweekte planten en bloemen helemaal bij jou. Wat zijn de voordelen van deze biologische planten en bloembollen? En hoe kan je deze herkennen? Dat lees je allemaal hier.

Wat zijn biologisch gekweekte planten en bollen?

Groen wordt toch altijd biologisch gekweekt? Planten zijn toch altijd goed voor de natuur? Toch zit er een verschil in de manier van kweken. Bij het kweken van biologische planten mogen er geen pesticiden en kunstmest gebruikt worden. In plaats van deze middelen worden plagen en ziektes bestreden met organische meststoffen en insecten. Onkruid wordt met de hand of met speciale machines gewied zodat de planten niet beschadigd raken. Op deze manier blijft de grond schoon van chemische middelen, wat beter is voor de bodem en de biodiversiteit.

Waar herken je biologisch gekweekte planten en bollen aan?

In Europa is het woord ‘biologisch’ beschermd door de wet. Dit betekent dat niet elke kweker of leverancier mag zeggen dat zijn planten of bollen biologisch gekweekt zijn. In elk land zijn er onafhankelijke organisaties verantwoordelijk voor de certificering van biologische producten. Alle kwekers die hun producten biologisch gecertificeerd willen hebben moeten voldoen aan de strenge eisen van deze organisaties. Daarnaast moeten ook de retailers en de webshops een certificering aanvragen om biologische producten te verhandelen. Als deze certificering wordt gegeven, mag de kweker of de retailer het Europese keurmerk voor biologische producten gebruiken. Deze vind je hierboven.

Bakker.com is sinds kort geregistreerd bij SKAL als biologische webshop. SKAL is in Nederland verantwoordelijk voor de ‘biologische certificering’. In ons assortiment vind je bio bloembollen, bio fruit en kruiden, bio tuinplanten en bio kamerplanten. Let hierbij goed op het Europese keurmerk.

Biologisch geteeld fruit en kruiden

Biologische kruiden en fruit zijn niet alleen heel lekker maar ook gezond voor je. Zo krijg je geen bestrijdingsmiddelen binnen bij het eten van deze kruiden en fruit. Ook blijven er meer voedingsstoffen in de kruiden en fruit, doordat er geen pesticiden worden gebruikt bij het kweken van deze planten. Een nadeel van biologisch telen is dat het wat langer duurt. Wel ontwikkelt de smaak zich hierdoor beter.Bekijk snel onze biologische fruitheester, -fruit bomen en -kruiden.

Recente posts