Kruidentuin op het balkon

Kruidentuin op het balkon

Moestuin |

Niets zo lekker om te koken met verse kruiden uit eigen tuin. Maar omdat we niet allemaal in het bezit zijn van een moestuin, zijn zelfgekweekte kruiden in losse potjes of houten kratje een goede oplossing.

Kruidentoren

Helemaal ideaal is een kruidentoren. In een kruidentoren kunnen meerdere verse kruiden ‘op elkaar gestapeld’ worden en nemen zo heel weinig ruimte in beslag. De kruidentoren van Bakker bestaat uit drie lossen bakken (die dus op elkaar gestapeld kunnen worden) en waarin maar liefst 9 soorten kruiden gekweekt kan worden. Bij de kruidentoren worden ook meteen 9 handige zaaipads meegeleverd (basilicum, tijm, dille, bieslook, oregano, munt, peterselie, bonenkruid en wilde rucola). Zaaipads zijn erg eenvoudig in gebruik want de zaden zijn in de zaadpads al netjes verdeeld. Zo groeien de plantjes met de juist hoeveelheid uit als een mooie volle kruidenplant. Zo wordt kweken van verse kruiden op het balkon of terras wel heel makkelijk!

Het vullen van de kruidentoren met aarde is eenvoudig:

  1. Zet de 3 handige opstapelbare bakken naast elkaar en vul deze met het grootste gedeelte met aarde.
  2. Verdeel daarna de zaaipads over de bakjes en bedek dit weer met een klein laagje aarde. Druk alles een beetje aan en geef alles een beetje water.
  3. Stapel nu de potten op elkaar (er zitten handige inkepingen aan de onderkant, zodat ze stevig in elkaar blijven zitten)
  4. Zet het hele torentje op de meegeleverde schotel. Deze vangt het eventueel overtollige water op. Kruiden vinden een beetje warmte fijn, dus zet ze lekker op een beschut plekje in de zon.
  5. Geef regelmatig water, al snel zullen de eerste sprietjes naar boven komen!

Recente posts