Fleur je (thuiswerk)plek op met deze tropische kamerplanten

Fleur je (thuiswerk)plek op met deze tropische kamerplanten

Kamerplanten | 30 september 2021

Wist jij dat planten je concentratie kunnen verbeteren? Uit onderzoek blijkt dat planten stress verminderen en hierdoor kun je je veel beter concentreren. Een goede reden dus om je thuiswerkplek zo groen mogelijk te maken. En zeg nu zelf, het is natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Wij hebben twee planten voor je uitgezocht die ideaal zijn om jouw thuiswerkplek mee op te fleuren. Ze zijn kleurrijk, zuiveren de lucht zodat je je nog beter kunt concentreren én zijn ook nog eens gemakkelijk te verzorgen. De ideale thuiswerk-planten dus. Over welke planten we het hebben? Maak kennis met de Anthurium en de Bromelia!


De Anthurium: 365 dagen per jaar kleur in huis

De Anthurium, ook wel flamingoplant genoemd, komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en bestaat uit meer dan 600 soorten. Deze tropische schoonheid herken je aan zijn glimmende, groene bladeren en kleurrijke schutbladeren. Het bijzondere van de Anthurium is dat hij het hele jaar door bloemen geeft en dit komt niet zo vaak voor! Zijn de bloemen uitgebloeid? Geen zorgen: bij elk nieuw blad groeit er direct een nieuwe bloem. Hierdoor is deze plant ideaal om je thuiswerkplek mee op te fleuren, omdat je er het hele jaar door van kunt genieten. De Anthurium komt in veel verschillende kleuren: groen, bruin, paars, rood, wit en alles wat daartussenin zit.

Verzorgingstips

 • Zet de Anthurium op een lichte plek, maar kijk uit voor direct zonlicht. Daar houden ze niet zo van.
 • De Anthurium heeft niet veel water nodig. Houd de grond altijd een beetje vochtig. In de winter mag de grond wel wat meer uitdrogen.
 • Sproei regelmatig om de vochtigheid van het tropische regenwoud na te bootsen. En vergeet de bladeren aan de onderkant niet, ook deze genieten hiervan!
 • Geef één keer per drie weken plantenvoeding om de bloei te stimuleren.

Anthurium wist je dat:
Wist je dat In de vorm van de anthuriumbloem een hart te ontdekken is? Door deze unieke hartenvorm en langhoudende karakter, staat de anthurium letterlijk symbool voor exotische schoonheid.


Bromelia: tropischer kan het niet

De Bromelia komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte en Uruguay, maar groeit ondertussen ook in Midden- en Zuid-Amerika. Bromelia is de familienaam van een hele grote plantenfamilie; er zijn wel 2800 soorten! Binnen deze plantenfamilie kennen we onder andere de Aechmea, Ananas, Guzmania, Tillandsia en Vriesea. Welke soort je ook kiest; een Bromelia is altijd vrolijk en kleurrijk en geeft jouw thuiswerkplek een tropisch tintje. Wanneer de Bromelia klaar is met bloeien, sterft de plant langzaam af. Maar, geen zorgen: je maakt gemakkelijk stekjes door deze te scheuren van de moederplant.

Verzorgingstips

 • Ook de Bromelia staat graag in het daglicht zonder direct zonlicht.
 • Goed om te weten: de Bromelia heeft vooral water in de rozet nodig. Wees iets zuiniger met water geven op de potgrond.
 • Geef één keer per water en zorg dat grond vochtig blijft. Door te veel water kan de plant verdrinken.
 • Geef één keer per maand plantenvoeding om de bloei te stimuleren.

Bromeliastyle
Voor de echte fans: ga voor extra plantbeleving naar de playlist ‘Bromeliastyle’ op Spotify en kom direct in tropische sferen.


Urban jungle als thuiswerkplek

Wij maken het liefst van elke thuiswerkplek een Urban Jungle . Voor ons kan het namelijk nooit groen genoeg zijn. Combineer verschillende soorten Anthuriums en Bromelia’s met diverse andere groene planten en creëer binnen een handomdraai een echte urban jungle! Dat zijn de beste thuiswerkplekken, toch? Benieuwd hoe je de Anthurium en de Bromelia nog meer kunt stylen, bijvoorbeeld door te spelen met verschillende kleuren? Lees dan deze blog.

Extra styling tip: Bij een tropische plant hoort natuurlijk een kleurrijke pot. Maak jouw thuiswerkplek helemaal af met een kleurrijke pot. Je krijgt nu tijdelijk bij aankoop van een Anthurium of Bromelia een Elho pot cadeau. Lees er hier meer over.

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen: dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Deutschland Deutschland
 4. France France
 5. Nederland Nederland
 6. Österreich Österreich
 7. Schweiz Schweiz
 8. Suisse Suisse
 9. United Kingdom United Kingdom