Snoeien de fluweelhortensia

Snoeien de fluweelhortensia

Snoeien |

Hydrangea aspera

De fluweelhortensia (Hydrangea aspera) bloeit op eenjarig hout. Als de takken van de fluweelhortensia in het voorjaar gesnoeid worden, zal de hortensia in de zomer dus ook bloemen geven.

Snoeien wordt door de fluweelhortensia goed verdragen maar is niet noodzakelijk. Om de fluweelhortensia compact te houden, kunnen de takken sterk terug gesnoeid worden in maart. Wil je een forse struik? Snoei de fluweelhortensia dan slechts licht terug.

De fluweelhortensia (Hydrangea aspera) is goed winterhard. Alleen bij strenge vorst kan de struik invriezen. Snoei deze delen weg in maart. Nieuwe scheuten zullen weer aangemaakt worden en de struik zal wederom bloeien in de zomer.

Het snoeien van een fluweelhortensia is er voortdurend op gericht om de struik te verjongen en goed in conditie te houden.

Fluweelhortensia verjongen

Verjong de fluweelhortensia (Hydrangea aspera) door 1/3 van de takken helemaal weg te snoeien. Door deze snoeimethode wordt de vorming van nieuwe takken gestimuleerd. Verwijder dode takken in zijn geheel. De uitgebloeide bloemen van de fluweelhortensia kunnen in maart worden weggeknipt. Het is hierbij belangrijk dat de bovenste knop aan de tak blijft zitten.

Recente posts