Snoeien de maagdenpalm

Snoeien de maagdenpalm

Snoeien | 14 april 2021

Als de Maagdenpalm gesnoeid moet worden, doen we dat het liefst in maart. De grote en de kleine Maagdenpalm stellen dezelfde eisen in jouw tuin en kunnen ook op dezelfde manier worden gesnoeid.

Planten en heesters met een sterke groeikracht, kunnen zo groot worden dat ze niet meer "passen" in de ruimte die voor hen in de tuin was bedoeld. Over het algemeen verdragen ze gelukkig een drastische snoeiwijze zodat ze ingetoomd kunnen worden. Ze zullen na de snoeibeurt weer uitgroeien. Het kan verstandig zijn om ze dan beter in de gaten te houden en ze regelmatig te snoeien.

Snoei ze terug tot "vlak" boven de grond. (Neem dat niet helemaal letterlijk, want er moet niet te weinig overblijven voor de plant om opnieuw op uit te lopen.) De "snoeihoogte" wordt bepaald door de plaats waar de hoofdtakken zich gaan vertakken. Want die vertakkingen moeten er ook na het snoeien nog zijn. Hoe meer er overblijven, hoe bossiger de plant weer uitgroeit. Let op dat er wat lengte blijft boven de vertakkingen, want op de slapende knoppen die daar aanwezig zijn gaat de plant weer opnieuw uitlopen.

Recente artikelen

Zo snoei je de boerenhortensia
Snoeien van de krentenboom
Snoeien van de sierappel

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom