Snoeien de Sering (Syringa vulgaris)

Snoeien de Sering (Syringa vulgaris)

Snoeien | 12 maart 2021

Zomersnoei

In de zomer mag je de uitgebloeide bloemen van de Sering tot het eerste takje weg knippen. Dit is echter een kwestie van smaak, zeker geen verplichting. Zo blijft de struik wel mooi compact en voorkom je dat de Sering na verloop van tijd van onder kaal wordt. De Sering zal volgend jaar weer prachtig bloeien als je dit direct na de bloei doet.

Snoeien tussen april en september

Worteluitlopers (opschot) kunnen het hele groeiseizoen ontstaan. Snoei deze meteen zo diep mogelijk weg. Nieuw opschot, dat de struik door het wegsnoeien misschien zal produceren, kan je ook meteen wegsnoeien.

Verjongingssnoei in oktober

Wanneer een Sering echt te groot of te oud is geworden, kan je hem een verjongingssnoei geven. Doe dit het liefste na het groeiseizoen, dus in oktober.

Bij een verjongingssnoei worden alle oude takken in 3 - 5 jaar vervangen. In het eerste jaar snoei je 1/3 van de takken weg. Zorg er wel voor dat je van te voren heeft besloten welke takken je in welk jaar weg wilt snoeien. Begin in het hart van de struik met snoeien, niet aan de buitenkant. Knip de takken, gelijkmatig over de hele Sering als heester, weg tot zo'n 30 - 40 cm hoogte. Doe dit bij een boomvormige Sering tot op de hoofdstam of hoofdtak. Snoei bij voorkeur net boven een oog dat naar buiten "kijkt".

In het tweede jaar snoei je weer van binnenuit, de helft van de takken die in het eerste jaar zijn blijven staan. In het derde jaar zijn alle buitenste takken van de Sering aan de beurt. Snoei ook deze resterende takken weg.

Recente artikelen

Zo snoei je de boerenhortensia
Snoeien van de krentenboom
Snoeien van de sierappel

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom