De vlinderborder

De vlinderborder

Tuinplanten | 05 maart 2021

Niets zo leuk als vlinders in de tuin!

Omdat de bloemen in de tuin voor vlinders een goede aanvulling zijn voor de natuur staat de vlinderborder vol mooie vlinderplanten. De vlinderplanten, ook wel nectarplanten genoemd, lokken vlinders, bijen en andere nuttige insecten naar de tuin. De prachtig gekleurde bloemen van deze vlinderplanten zorgen er bovendien voor dat de vlinderborder de hele zomer door een blikvanger in de tuin is.

Kijk daar!

Met warme en zonnige dagen is het goed vlinders kijken met deze planten in de tuin. De bloemen van de vlinderplanten in deze border trekken veel populaire vlinders zoals de dagpauwoog, atalanta, de kleine vos en witjes. De vlinderplanten die het meeste bezoek krijgen van deze vrolijke vlinders zijn ijzerhard (Verbena), rode zonnehoed (Echinacea), duizendknoop (Persicaria) en de prachtschaarde (Liatris). Ergens nog een plekje in te tuin vrij voor een mooie vlinderstruik? De bloemen van de vlinderstruik (Buddleja) werken ook als een magneet op vlinders!

Exotisch rood en paars

De bijzondere combinatie van de rode en paarse bloemen valt op in deze vlinderborder. De rode aartjes van de duizendknoop en de felrode bloemen van Crocosmia ‘Lucifer’ steken fraai af tegen al het paars van de ijzerhard en de prachtschaarde. Het siergras Deschampsia zorgt voor een natuurlijke uitstraling in deze vlinderborder.

Voor klein en groot

De kant-en-klare vlinderborder staat prachtig in een ruime border, maar kan ook prima in een kleine border of zelfs in een grote bloembak geplant worden. Plant de tuinplanten uit dit borderpakket in normale tuingrond, op een mooie plek in de volle zon of halfschaduw.

Knip alle planten in het vroege voorjaar vlak boven de grond af. Al snel komen er weer nieuwe scheutjes vanuit de wortels tevoorschijn. Verwijder in de lente ook het onkruid en strooi organische meststof. Verder vraagt deze vlinderborder nauwelijks onderhoud.

De planten in deze border:
Verbena bonariensis, Persicaria amplexicaulis 'JS Caliente', Deschampsia cespitosa 'Goldtau', Liatris spicata, Crocosmia 'Lucifer', Echinacea purpurea 'Magnus'.

Recente artikelen

Winter checklist:  maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar
De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom