Hoe houd je jouw vijver helder en gezond?

Hoe houd je jouw vijver helder en gezond?

Tuinplanten |

Een vijver in de tuin is altijd een mooie toevoeging die je tuin iets extra’s geeft. De combinatie van water met planten en kleur heeft iets bijzonders. De vraag is wel: hoe houdt je je vijver in de beste conditie zodat hij ook zo blij. Hier vertellen we je graag meer over.

1.   Luchtzuiverende planten doen het werk

Om het water zo helder mogelijk te houden zijn luchtzuiverende planten de oplossing. Het zijn ook wel de natuurlijke tegenhangers van algen, die juist het water vaak troebel maken. Het plaatsen van luchtzuiverende planten in de vijver werkt eenvoudig. Je plaatst ze in zijn geheel in de grond en daarna gaan ze wortelen ze zich vast. Zo simpel gaat dat! Binnen ons assortiment vijverplanten zijn de luchtzuiverende planten te vinden.

2.   Vrijhouden van bladeren en takken

Let erop dat de vijver vrij blijft van bladeren en takken. Haal overtollige groen weg dat van planten, struiken en bomen af is gevallen. Dit betekent niet dat vijverplanten direct geknipt moeten worden, het gaat hier alleen om bruine blaadjes en takjes, die er al af zijn gevallen. Daarnaast kun je op voorhand een net ophangen. Zo zorg je ervoor dat er niets de vijver in kan komen.

3.   Waterplanten snoeien? Geen probleem!

Je kunt er ook voor kiezen om zelf waterplanten te snoeien, in plaats van de natuur zijn werk te laten doen. Hoe je dit het beste kunt doen, kun je verder lezen op onze site.

4.   Mineralen voor jouw vijver

Zuurstofplanten groeien niet zomar in het water. Gewoon leidingwater bevat vaak onvoldoende mineralen en kooldioxide (CO2). Daarom is het belangrijk om dit wel toe te voegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van mineralen in de vorm van bruistabletten. Dit stimuleert de groei van de planten welke weer positief effect hebben op de helderheid van het water.

Ben je op zoek naar planten voor jouw vijver, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ook wanneer het luchtzuiverende vijverplanten betreft. Ook middelen om rondom jouw vijver kun je eenvoudig online bij ons bestellen, wij bezorgen het bij je thuis.

Let op: dit zijn allemaal seizoensproducten, dus vaak buiten het seizoen niet bestelbaar, pas zodra het voorjaar weer begint vindt je dit allemaal in onze webshop.

Recente posts